Meest gestelde vragen

Beenlengteverschil

Klopt, wordt vaak gedaan, maar is een soort kosmetische oplossing omdat de oorzaak van het verschil niet wordt aangepakt. Soms helpt een zooltje om wat minder rugpijn te hebben, maar vaak helpt het niet en is een behandeling van de atlas wenselijk.

Dat verschilt per individu. Sommige mensen hebben een vrij groot verschil (een hele schoenhak), maar merken er weinig van. Bij anderen kan een halve centimeter al problemen geven.

Atlas Zone Therapie kan alléén het ‘functionele’ beenlengteverschil opheffen, dat wil zeggen het beenlengteverschil dat niet aangeboren is, of door een traumatisch ongeval/operatie aan been/enkel of voet te wijten is. Het overgrote deel van de mensen hebben een ‘functioneel’ verschil in beenlengte, dus een op te lossen verschil, omdat bij de meeste mensen de uiteindelijke oorzaak van het verschil in beenlengte aan de atlas ligt die niet goed staat. De scheefstaande atlas heeft een domino-effect op de rest van de wervelkolom naar het bekken toe. Een scheefstaand bekken geeft verschil in beenlengte. Alleen het bekken behandelen geeft slechts tijdelijk resultaat.

Er zijn verschillende manieren om dat te weten te komen. Het makkelijkste is om op je buik op de grond te gaan liggen, met het hoofd recht naar voren, en je partner vragen om de benen goed naast elkaar te leggen. Veel mensen weten het al omdat één broekspijp altijd korter is dan de andere. Kijk eens om je heen: bijna iedereen staat te wachten met één been gebogen (het langere been).

Statistisch gezien komt lengteverschil bij benen bij 99% van de bevolking voor. Vandaar dat je fysiotherapeut en arts zegt dat dit ‘normaal’ is. Dit wil niet zeggen dat het geen problemen geeft voor veel mensen en dat er niets aan gedaan kan worden.

Als je jong bent, merk je niks (meestal). Als je ouder wordt en er andere gezondheidsproblemen ontstaan, heb je alle energie nodig om te genezen. Beenlengteverschil vreet op den duur energie omdat je altijd bezig bent met compenseren, d.w.z. zorgen dat je rechtop staat (door te compenseren).

Bekkenscheefstand

Het stuitje kan gebroken of gekneusd zijn tijdens een val van een trap, op het ijs of anderzijds. Dit kan hevige pijn en ongemak veroorzaken. Meestal kan er weinig aan gedaan worden. Als de hevige pijn voorbij is, maar je last blijft houden, kunnen wij mogelijk het stuitje weer corrigeren. Meer informatie krijg je hierover tijdens het eerst consult. Soms heeft de correctie van de atlas ook een corrigerend effect op het stuitje.

Hopelijk wel. Zoals aangegeven is het essentieel dat de atlas eerst goed moet worden behandeld alvorens de bekkenscheefstand blijvend kan worden opgelost.

Probeer de Atlas Zone methode. Tevens kijken we naar mogelijke andere factoren, zoals voeding en spijsvertering.

De atlas is nummer één van alle wervels van de gehele wervelkolom. Als die scheef staat, werkt het in zekere zin als een domino-effect naar de andere wervels tot en met het bekken, en door de bekkenscheefstand verder naar de knieën en de voeten.

Er kunnen verschillende redenen zijn voor pijn in en rond het bekken tijdens de zwangerschap. Vraag jouw arts of fysiotherapeut, of als je in de tweede helft van je zwangerschap zit, maak een afspraak met Atlas Zone Therapie.

Beperking in het draaien van het hoofd

Dit komt helaas vaak voor. In de meeste gevallen wordt de beperking meteen na de behandeling opgelost, meestal blijvend.

De Atlas Zone behandeling is niet schadelijk. Persoonlijk zou ik mijn nek niet gauw laten kraken of manipuleren. Dit kan soms meer problemen veroorzaken. Indien vakkundig gedaan, kan het zeker helpen. Bij de Atlas Zone Therapie kraken we niet.

Ja, die is er. Een voorbeeld van een oefening kun je vinden op ons YouTube kanaal

Meestal is het effect blijvend. Als de beperking zeer ernstig is, en al heel lang bestaat, zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Over het algemeen is het sowieso goed om elk half jaar voor een nek-apk terug te komen.

Jammer. De Atlas Zone methode werkt op de korte nekspieren met een unieke formule. Uit ervaring zien we dat deze uitstekend werkt bij de meeste mensen. Deze behandeling verschilt wel degelijk van een chiropractische behandeling.

Chronische hoofdpijn

Jazeker. Heel goede ervaringen. De laatste cliënt die ik zag met clusterhoofdpijn, kwam er onmiddellijk van af, direct al na de eerste behandeling. Nu is het ruim een jaar later en deze cliënt is nooit meer teruggekomen.

Helaas, de Atlas Zone Therapie werkt niet bij iedereen met chronische hoofdpijn, maar zeker bij een grote meerderheid.

Deze behandeling kan je hoofdpijn niet alleen verlichten maar ook geheel opheffen. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen met chronische hoofdpijnen en migraine sterk asymmetrische korte nekspieren hebben (uit autopsie duidelijk geworden). Atlas Zone Therapie bewerkstelligt een reset van de belangrijkste korte nekspieren, waardoor de eerste nekwervel de vrijheid krijgt zich te herpositioneren. Voor de genezing van veel vormen van hoofdpijn is het belangrijk dat de reset wordt bewerkstelligd (let op: niet alle vormen van hoofdpijn).

Soms kun je tijdelijk, na de behandeling een forse hoofdpijn of migraineaanval krijgen. Deze is meestal een reactie op de behandeling en kan gezien worden als onderdeel van het helingsproces. Daarna wordt het meestal snel beter.

Er zijn heel veel mensen die positief zijn over de Atlas Zone Therapie. Zie de reviews van cliënten die u voorgingen met deze behandeling. Kijk ook naar filmpjes van mensen die hoofdpijn hadden.

Chronische vermoeidheid

De Atlas Zone behandeling richt zich niet direct op specifieke klachten, maar corrigeert de atlas en de zone eromheen. Dit heeft een direct effect op het gehele lichamelijk functioneren omdat de mens dan veel minder hoeft te compenseren met been- en armlengteverschillen. Deze compensaties kosten best veel energie. Als die energie gebruikt kan worden voor het herstel van een ‘normale’ gezondheid, voelt men zich al snel fitter.

Men zegt dat psychische arbeid zwaarder is dan lichamelijke arbeid. Als je goed in je vel zit, kun je alles aan en is alles ook een uitdaging en een stimulans. Zodra je niet in balans leeft met ‘wie je zelf in wezen bent’, verspil je de natuurlijke energie die in iedereen aanwezig is. Probeer door diepe of door onderzoek in jezelf na te gaan wat je moet doen om de flow van het leven weer te kunnen leven. Vraag anderen die je vertrouwt en bewondert hoe zij dit aanpakken.

Het woord ‘chronisch’ zegt het het al: het is er min of meer de gehele tijd, of je nu veel rust en goed slaapt, de vermoeidheid blijft. Of je werk verricht, of alléén maar op de bank ligt en niets doet, de vermoeidheid blijft.

Het wordt werkelijk frustrerend als je chronische vermoeidheid hebt, omdat je echt niet meer weet wat je moet doen om er vanaf te komen. Het antwoord is beslist niet eenduidig, eenvoudigweg omdat er veel zaken kunnen meespelen, zonder dat er één de eigenlijke oorzaak is.

Het advies is om  zo min mogelijk schadelijke/toxische stoffen in te nemen/ademen/snuiven etc., en zo gezond mogelijk te eten. Consulteer een voedingsdeskundige. Als je dit al gedaan hebt, blijf zoeken. Er komt een moment dat er licht gloort aan het eind van de tunnel. Achteraf zeg je misschien dat de chronische vermoeidheid het beste was dat je is overkomen, omdat je daardoor ‘wakker’ bent geworden voor andere mogelijkheden en perspectieven in je leven.

De Atlas Zone behandeling hoeft niet ‘het’ antwoord te zijn op chronische vermoeidheid. Het kan je wel helpen dichter bij jezelf te blijven en zo meer bewust uit te vinden welk pad jij moet bewandelen.

Bijvoorbeeld lifestyle verandering, voeding en coaching. Er kunnen vele spirituele, emotionele, psychische en/of lichamelijke alsook relationele zaken spelen die je doodmoe maken. Eén ding is duidelijk: zorg dat je voldoende slaap krijgt. Ik hoor je zeggen, dat je ondanks dat doodmoe blijft. Blijf zoeken en praktiseer bijvoorbeeld Transcendente Meditatie waardoor je je langzamerhand bewust wordt van de eigenlijke oorzaken van je klachten.

Ja, er zijn artsen en klinieken die zich richten op het behandelen van de gevolgen van de ziekte van Lyme. Zij zijn bekend met chronische vermoeidheid omdat dit bij Lyme vaak een enorm probleem is. Ook zijn er speciale klinieken voor het ontgiften van het lichaam. Voor meer informatie kunt je contact met ons opnemen.

Duizeligheid

Dit is moeilijk te zeggen omdat de oorzaak van duizeligheid verschillend kan zijn. Wij kunnen je dus ook niet beloven dat de Atlas Zone behandeling je duizeligheid zal wegnemen. Ja, het kan. Goede resultaten, maar niet altijd.

Duizeligheid als gevolg van een ongeval heeft grote kans op herstel omdat het waarschijnlijk te maken heeft met een mogelijke whiplash.

Ja, wij hebben vele mensen met de ziekte van Ménière kunnen helpen. Vaak kan de speciale bril die voorgeschreven is, al snel af. Ook hier geldt dat wij geen garanties kunnen geven dat de Atlas Zone Methode bij iedereen met de ziekte van Ménière ook helpt.

Nee, niet altijd, maar vaak wel. Soms direct, soms op de lange duur. Dit verschilt per persoon en oorzaak van de duizeligheid.

Wij hebben nog niet meegemaakt dat duizeligheid erger is geworden na een Atlas Zone behandeling.

Gevoelloosheid en tintelingen

Verbeterde bloeddoorstroming is vaak de sleutel om van gevoelloosheid en tintelingen af te komen. De correctie van de eerste nekwervel zorgt ervoor dat de wervelslagaders die door de beide uitsteeksels van de atlas gaan in een betere positie komen omdat de druk daarop is weggenomen. Dit zorgt voor betere bloeddoorstroming naar het hoofd en betere zuurstofvoorziening. Mensen die na een auto-ongeval de atlas gecorrigeerd krijgen voelen dit heel concreet.

Gevoelloosheid en/of tintelingen kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak is de bloeddoorstroming niet goed genoeg waardoor de symptomen kunnen komen. Gebrek aan goede bloeddoorstroming kan reeds boven in de nek beginnen bij de wervelslagaders die door de uitsteeksels van de nekwervels reizen en uiteindelijk naar de hersenen gaan. Een blokkade in één of meerdere nekwervels kan de bloeddoorstroming verminderen. Vooral als de atlas geroteerd of gekanteld is, kan dit de wervelslagaders onder spanning zetten.

De oude Chinese gezondheidsleer, de TCM (Traditional Chinese Medicine) verbindt de eerste nekwervel met een verhoogde bloeddruk. Er zijn aanwijzingen dat de atlascorrectie al direct na de behandeling de bloedtoevoer naar de hersenen, met name naar de Circle of Willis, verhoogt. Dit heeft een goed effect op veel andere functies in het lichaam.

Dus, bloeddoorstroming en wervelblokkades kunnen samenhangen met de gevoelloosheid en tintelingen. In de praktijk van Atlas Zone Therapie zijn de resultaten met deze klachten verschillend. Bij sommige mensen geeft het bijzonder goede resultaten, bij andere minder.

Het hoeft niet erg te zijn als je tintelingen en gevoelloosheid ervaart nadat je op je arm hebt gelegen. Als het weer snel wegtrekt, kan het meestal weinig kwaad.

De diagnose Fibromyalgie wordt vaak gesteld als men geen idee heeft waar de pijnen vandaan komen. In het oudste geneeswijze systeem ter wereld, de Ayurveda, zegt men dat teveel ‘Vata’ de oorzaak is van pijn overal in het lichaam. Het beweegt zoals de wind, en wordt soms hier en later weer ergens anders in het lichaam waargenomen. Naast de Atlas Zone Therapie is ook een Ayurvedische polsdiagnose zinvol alsmede het innemen van Ayurvedische medicijnen.

Een paresthesie is een gevoelloosheid of tinteling waarvan de oorzaak niet zo duidelijk is. Vaak kunnen deze dan weer een symptoom zijn van een ander probleem zoals bijvoorbeeld het ‘carpaal tunnel syndroom’. Ook worden de problemen van gevoelloosheid en tintelingen vaak gerangschikt onder ‘fibromyalgie’, een term voor klachten waar men geen raad mee weet.

De Atlas Zone Therapie heeft goede resultaten bij de behandeling van fibromyalgie. De atlasbehandeling behandelt geen symptomen, maar poogt de atlas op een meer optimale plaats te krijgen, waardoor de connectie van het hoofd met de rest van het lichaam verbetert. Er wordt een zogeheten tweede element ingevoerd, wat een frisse wind doet laten waaien in de bestaande klachten.

Klachten tijdens en na zwangerschap

Allereerst, normaal gesproken geven wij deze behandeling niet aan vrouwen die net zwanger zijn. Daar zijn redenen voor die wij telefonisch kunnen uitleggen. Als de moeder na 4 à 5 maanden zwangerschap veel problemen heeft met de rug of de nek, kunnen we wel behandelen. Meestal raden we wel aan om enkele maanden na de bevalling weer terug te komen om verder behandeld te worden.

Dat klopt. Er is inderdaad al vele keren gebleken dat een vrouw gemakkelijker zwanger raakt, als haar atlas is gecorrigeerd. Hierbij moet worden aangetekend dat het niet zwanger kunnen raken vele oorzaken kan hebben en de atlascorrectie dus geen wonder verricht als er andere beperkingen een rol spelen. Waarschijnlijk werkt het als volgt: door de atlas correctie kan het bekken een veel natuurlijker stand aannemen, waardoor bevruchting makkelijker kan plaatsvinden.

Deze theorie gaat ervan uit dat de scheefstand overgebracht wordt van moeder op kind. Dit is een mogelijkheid, maar de realiteit laat zien dat ook kinderen van een moeder wiens atlas gecorrigeerd is, een atlascorrectie nodig kunnen hebben.

Klopt, maar dat geldt meer voor de eerste helft van de zwangerschap.

Een zwangere vrouw kan ook behandeld worden, maar uit voorzorg raden we aan om eerst te wachten tot de vrucht stabiel gegroeid is tot een baby. In het prillere begin van de zwangerschap kunnen vele dingen de zwangerschap en de stabiliteit ervan beïnvloeden. De verandering in de atlas zone is best een behoorlijke ingreep in die zin dat het veel lichaamsfuncties en ook de energieën van de vrouw, en daardoor van de baby, beïnvloedt.

Waarschijnlijk zal er nooit iets misgaan, maar we willen 100% veilig werken.

Migraine

Er is nogal wat onderzoek gedaan naar de invloed van de korte nekspieren op hoofdpijn en migraine. Ik zal de technische namen van de spieren hier niet noemen. Uit autopsie bij mensen die chronische migraine in het leven hadden, blijkt dat de sub-occipitale spieren nogal asymmetrisch waren vergeleken bij mensen die nooit migraine hadden gehad. Met andere woorden: Aan één kant waren die spieren lang en dun en aan de andere kant juist kort en dik. Die asymmetrie heeft klaarblijkelijk te maken met chronische hoofdpijn en/of migraine. Het antwoord gaat verder bij de volgende vraag.

De Atlas Zone behandeling put die asymmetrische spieren uit zoals bij armworsteling de spieren worden uitgeput en daardoor loslaten. Dit heeft 2 effecten:

  • er vindt een reset plaats van de spieren naar de fabrieksinstellingen
  • de eerste nekwervel krijgt de gelegenheid zich te optimaliseren qua plaatsing. Dit gebeurt uit zichzelf, zonder dat ik er op druk. Ik kan daar namelijk niet bij. De wervel ligt te diep om die van achter uit de nek te kunnen beroeren. Als de spanning wegvalt, gaat de wervel altijd volgens de ‘wet van de minste weerstand’ daar naar toe waar er ruimte is.

Ja, sommige mensen lijden enorm onder migraine, in samenhang met neuralgische pijnen. Onze benadering is tweeledig: enerzijds een manuele voorbehandeling tegen de neuralgie binnen in de mond. Dit gebeurt met een handschoen aan en kan echt pijnlijk aanvoelen. Maar het heeft vaak een enorm goed resultaat. Daarna wordt de atlas gecorrigeerd.

Ja, als je de gelukkige bent die bij de 70% hoort waarbij de behandeling succesvol is. Als je het niet probeert, val je binnen de 0% kans.

Nee, de Atlas Zone Therapie is niet altijd succesvol bij migraine, wel in 70% van de gevallen.

Simpelweg onwetendheid. Onbekend. Mijn praktijk loopt al meer dan 11 jaar vanwege succesverhalen van gewone burgers. Er is te weinig serieus wetenschappelijk bewijs. Daar werk ik nu aan met het AMC universitair centrum. Lees hier meer over bij wetenschappelijk onderzoek naar de atlas.

Motoriek van kinderen verbeteren

Zeker. Ik heb al veel baby’s met torticollis goed geholpen. Bij de video interviews staan twee video’s van moeders wiens kinderen door mij zijn behandeld voor ernstige torticollis. Ware wonderen.

Ik heb veel ervaring met het behandelen van kinderen. Vooral ook in Azië. Zeer inspirerend.

Er vindt als gevolg van de Atlas Zone behandeling een zekere fine-tuning plaats in het zenuwstelsel waardoor alles beter gaat functioneren. Ook komt er een soort stabiele rust bij het kind waardoor er vaak een onmiddellijke verbetering plaatsvindt.

De behandeling is niet schadelijk voor kinderen. Zelfs baby’s kunnen de atlascorrectie zonder enig gevaar ondergaan. Er wordt niet gekraakt of gemanipuleerd.

Over het algemeen kunnen baby’s worden behandeld vanaf 6 maanden oud. Meestal raad ik aan baby’s alleen te laten behandelen als er een dringend en/of moeilijk probleem is bij de baby, zoals bijvoorbeeld een torticollis, het niet gaan kruipen, lopen of praten op de leeftijd die daarvoor staat.

Nekklachten

Omdat dan de atlas niet is behandeld of niet vakkundig is behandeld.

Gelukkig is Atlas Zone Therapie niet gevaarlijk voor de nek, anders zou ik deze methode niet durven hanteren.

Jazeker. De atlas is nummer 1 van alle wervels van de gehele wervelkolom. Als die scheef staat, werkt het in zekere zin als een domino-effect naar de andere wervels tot en met het bekken, en door de bekkenscheefstand verder naar de knieën en de voeten.

Ja, de Atlas Zone Therapie kan helpen. De mogelijkheid van genezing van je nekklachten zijn hier beter dan als je al nekklachten had vóór het auto-ongeval.

Wij manipuleren en kraken niet. Verder behandelen fysiotherapeuten de atlas meestal niet. Manueel therapeuten mogen van hun beroepsvereniging de nek ook niet meer kraken. Het verschil zit hem in de techniek. Als je de techniek niet kent, kun je dat dus niet toepassen. Dit is een unieke methode. Als er iets beters zou komen, ben ik de eerste die dat zou gaan beoefenen.

Rugpijn

Jazeker. Beweging in het algemeen, yoga-oefeningen en bijvoorbeeld Pilates kunnen heel goed helpen tegen rugpijn. Maar deze zullen beter helpen als de atlas zone therapie is uitgevoerd. Vaak geven wij ook  een vijftal effectieve oefeningen mee die men gemakkelijk thuis zelf kan doen, zonder apparaten. Ook elke dag 45 minuten tot één uur wandelen is heel goed.

De atlas is nummer 1 van alle wervels van de gehele wervelkolom. Als die scheef staat, werkt het in zekere zin als een domino-effect naar de andere wervels tot en met het bekken, en door de bekkenscheefstand verder naar de knieën en de voeten.

Jazeker, daar is een effectieve behandeling voor. Meer informatie alleen mondeling en tijdens eerste consult indien wordt geconstateerd dat er een probleem is met het stuitje.

Het is niet uit te sluiten dat de Atlas Zone behandeling helpt. Maar hier kunnen ook andere factoren een rol spelen die we moeten aanpakken, zoals het continu gebruik van de anticonceptiepil (geen stopweek) of bijvoorbeeld constipatie.

Jawel; een belangrijk aspect is de dikke darm en de stoelgang. Verder het stuitje.

Slapeloosheid

Stop, indien mogelijk, onmiddellijk met de slaaptabletten (eventueel na overleg met uw huisarts). Kom langs voor een Atlas Zone behandeling waar ik verder in zal gaan op specifieke ademhalingstechnieken.

Kijk of je misschien slaap-apneu hebt. Dat kan er voor zorgen dat je toch moe wakker wordt. Als dat niet het geval is, kan het zijn dat je heel effectief veel spanningen en stress oplost gedurende je slaap. Dit kan een continu proces zijn waardoor je niet goed aan de diepe slaap toekomt.

Het heeft geen zin je daar aan te ergeren. Vooral bij ouderen komt dit veel voor. Bij mannen heeft het vaak met een goedaardige vergroting van de prostaat te maken. Er zijn hiervoor een aantal chemische en natuurlijke producten op de markt. Overleg met je huisarts wat wijs is. Bij vrouwen kan het te maken hebben met een baarmoederverzakking. Ook hier contact opnemen met de huisarts als andere middelen niet echt helpen. Soms helpt het ook als je een tijdje voor het slapen gaan geen grote koppen thee, water etc. meer drinkt.

Soms kan de Atlas Zone behandeling hierbij helpen. Ik schrijf meestal ook Ayurvedische medicatie voor plus de Pranayama.

Als de atlas goed gepositioneerd staat, geeft dit makkelijker een staat van rust en ordelijkheid in het hoofd. De energie van het hoofd naar de rest van het lichaam stroomt beter en ongehinderd.
Bij een scheefstaande atlas kan men merken dat men een constante stroom van denken en piekeren heeft, hetgeen duidelijker wordt als men wil slapen en uitrusten. Men kan eenvoudigweg niet goed tot rust komen. In de aloude Ayurvedische tekstboeken wordt deze conditie aangeduid als ‘prana vata’.
De ervaring is dat een atlascorrectie de prana vata significant vermindert.

Torticollis

Ja, er is een goed kans dat dit verholpen kan worden met een Atlas Zone behandeling.

Jazeker, als er iets is dat hier wat aan kan doen, dan is het de Atlas Zone methode.

Bij kleine baby’s is torticollis gemakkelijker te behandelen dan bij ouderen, maar er is een redelijke kans dat er verbetering optreedt.

Ik heb ruim 11 jaar lang vele baby’s met serieuze problemen kunnen helpen. Als er een gevaar zou zijn dat ik iets zou kunnen doen waardoor het fout gaat, zou ik me er niet aan wagen. Dat spreekt vanzelf.

We kijken eerst goed wat het probleem is, wat er al allemaal is gedaan. Als niets echt hielp, dan is het juist goed om de atlas therapie aan te wenden. In de meeste gevallen vindt de baby de behandeling niet prettig en kan hij behoorlijk huilen en schreeuwen tijdens de behandeling. De ouders begrijpen dit en kijken uit naar verbetering. Altijd komt de baby rustiger terug en begint vaak te glimlachen als hij de behandelkamer weer binnenkomt, alsof hij zich herinnert dat hier iets goeds gebeurd is.

Atlas Zone Therapie kan hierbij helpen. Bekijk de reviews en video interviews van cliënten over hun torticollisbehandeling.

Whiplash

Een poos geleden leken neurologen weinig geloof te hechten aan de diagnose whiplash, maar dit is wel aan het veranderen. Ook zorgverzekeraars wilden er liever niets mee te maken hebben. Gelukkig is het tegenwoordig beter. Whiplash wordt meer geaccepteerd als zijnde een echt probleem. Mocht je arts het negeren, zoek dan een andere arts die dit wel serieus neemt.

Jazeker, bijna elke maand gaat er wel een rapport uit naar een letselschade verzekeraar. Het is niet makkelijk om daarin een evenwichtige afweging te maken van de problemen van de patiënt en de overwegingen van de verzekeraar. Whiplash is moeilijk te controleren voor de meeste therapeuten en artsen. Vandaar dat slachtoffers ook ‘misbruik’ kunnen maken van de situatie om er financieel gewin uit te halen.

Ik probeer altijd in een eerlijk gesprek uit te vinden wat de achtergrond is van de cliënt die de letselschade verzekeraar ervan probeert te overtuigen om hem een goede uitkering te bezorgen. Bijna altijd kan ik achter de cliënt staan omdat de meeste mensen echte problemen hebben en er vanuit de omgeving vaak te weinig oog is voor dit leed.

Niet alleen aan te raden, maar urgent noodzakelijk. Als er iets is dat een whiplash bij de wortel kan aanpakken is het een Atlas Zone behandeling.

Duizeligheid en misselijkheid. Je hoofd voelt niet goed aan, alsof het te zwaar is. Moeite met goed bewegen van het hoofd, vaak achterwaarts en bijvoorbeeld naar rechts draaien erg geblokkeerd. Slechter geheugen en oriëntatie, alsof je er niet helemaal bij bent.

Mijn ervaringen met het behandelen van een whiplash zijn goed. In negen van de tien gevallen hebben cliënten geen klachten meer na de Atlas Zone behandeling.

Algemene vragen

Inderdaad. Wij hebben in de loop der jaren ook andere technieken geleerd en ontwikkeld om allerlei problemen aan of rondom de wervelkolom te behandelen.

Veel. Ik heb ook 3 praktijken in Maleisië, in Kuala Lumpur, Penang en Sabah.

De eerste behandeling duurt ongeveer 1 uur. Eerst wordt in het kort de behandeling nog eens uitgelegd, en beantwoord ik je eventuele vragen. Dan volgt lichamelijk onderzoek en tests die wij uitvoeren. Tegelijkertijd wordt er een voorbehandeling gedaan zodat het lichaam makkelijker de veranderingen na de atlascorrectie kan integreren. Daarna volgt de eigenlijke atlascorrectie met een apparaat uit Zwitserland. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Bij de vervolg behandeling controleren we alles in vergelijking met de stand van zaken van voor jouw behandeling. Soms kan het nodig zijn nog een ‘fine-tuning’ toe te passen. Belangrijk is: enerzijds hoe je zelf de resultaten van de behandeling ervaren heeft, en anderzijds de objectieve metingen die wij doen.

Wij zijn van mening dat iedere behandelaar/arts zijn eigen cliënten aantrekt. Bijna iedereen oriënteert zich van te voren op zo’n behandeling en men wil enigszins weten naar wie men toegaat. Zoals bij heel veel communicatie in het leven, kies je vaak op je gevoel. Zo ook kiest iemand die hulp zoekt zijn eigen therapeut/arts.

Iedere therapeut onderscheidt zich van de anderen op verschillende manieren. Daarom gaat het er hier niet om vergelijking of onderscheid te maken. Iemand kan goed voor jou zijn, maar voor iemand anders misschien niet zo goed. Uiteindelijk gaat het om de resultaten en iedereen die succes in zijn werk heeft en mensen kan helpen om gezonder te worden, doet goed werk.

Goede vraag. We gebruiken geen MRI of röntgen opnames. Is te duur en gecompliceerd. Er zijn enkele goede tests ontwikkeld om met aannemelijke zekerheid vast te stellen dat of jouw atlas behandelt moet worden.

Overigens laten wij je voelen en zien óf de atlas uit het lood staat of niet.

We doen eerst onderzoek. Als volgens onze tests blijkt dat de atlas goed staat en je heeft geen klachten dan zou u in principe niet behandeld hoeven te worden. Dit komt voor bij mensen die preventief willen laten kijken of de atlas goed staat ja of nee.

 

Kennismaking, vertrouwen en rust schenken, uitleggen en vragen beantwoorden, onderzoek en testen, behandeling en dan rusten.

Sinds 2009 zijn wij exclusief met Atlasbehandelingen bezig. Non-stop.

Standaard is tweemaal. Aangeraden wordt om halfjaarlijks een controle af te spreken, maar als je je goed voelt en de klachten zijn verdwenen of minimaal, dan kom je waarschijnlijk niet terug. Je komt niet vast te zitten aan steeds terugkerende behandelingen.

Inmiddels hebben wij vele duizenden cliënten mogen behandelen.

Jazeker, het heeft zeker zin om een zogeheten ‘second opinion’ te vragen aan een andere therapeut. Soms kan het zijn dat een andere hulpverlener iets ziet wat de vorige niet heeft gezien; of misschien voel je je simpelweg beter bij een tweede behandelaar. Het kan ook zijn dat het nog niet de tijd was om van je probleem af te komen en is dat nu wel het geval.

Tegenwoordig wordt steeds meer aanvaard dat onze problemen ons ook iets te vertellen hebben, dus dat ze niet alléén maar stoorzenders zijn. Het luisteren/aanvoelen van je problemen en hoe je hier mee om kunt gaan is een erg belangrijke les in het leven.

De behandeling is meestal gevoelig en soms ook pijnlijk. Maar merkwaardig genoeg vinden mensen het soms prettig. Heel verschillend. Het mooie is dat het helemaal veilig is. Zelfs baby’s kunnen de behandeling ondergaan.

Steeds meer artsen en tandartsen hebben hierover gehoord. Regelmatig schrijven zij ook deze Atlas Zone behandeling voor. Sommige artsen komen eerst zelf voor behandeling om te zien wat het is. Vele (huis)artsen hebben hier echter nog niet van gehoord.

Er zijn een tiental goede onderzoeken gedaan, voornamelijk in Zuid Amerika. Deze zijn helaas niet allemaal gepubliceerd en vaak in minder bekende tijdschriften. De anekdotische verslagen van vele tienduizenden mensen spreken echter voor zich. Helaas is dit voor de medische wetenschap niet voldoende. Sinds 2020 wordt er aan de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, UMC, grondig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de stand van de atlas en specifiek de effecten van de Atlas Zone Therapie op scheefstand van de atlas. Hiervan mag worden gezegd dat dit baanbrekend en innovatief onderzoek is aan een top Medisch Onderzoekscentrum.

Na de behandeling naar huis rijden is geen probleem als je normaal ook zelf kan rijden.

Nee, je hoeft geen verwijzing te hebben van de huisarts. Het gebeurt wel regelmatig.

Nee, vrij overbodig en zinloos omdat röntgenfoto’s MEESTAL weinig zeggen over een rotatie en/of kanteling van de atlas.

Vanaf 6 maanden oud kan de Atlas worden gecorrigeerd. Baby’s behandel ik alleen als er serieuze problemen zijn.

De Atlas Zone Therapie is nog niet regulier en gemeengoed. Hopelijk komt dat wel na enige jaren onderzoek aan het Amsterdam UMC.

Daar zijn mogelijk meerdere redenen voor. Het belangrijkste is dat wij ons alléén en exclusief richt op behandelen en niet op administratie, afspraken boeken, rekeningen maken etc. etc. Dat betekent dat wij een aantal mensen moeten betalen die dit voor de praktijk doen.

Naast het behandelen van de atlas, passen wij ook osteopatische technieken toe om andere problemen in de nek en de gehele wervelkolom te behandelen. Bovendien nemen wij veel tijd voor elke cliënt.

Wim is klinisch psycholoog met ervaring in revalidatie. Sinds 50 jaar leraar Transcendente Meditatie. Sinds de jaren 80 ook Ayurveda consulent.

Jolanda is psychotherapeut en gespecialiseerd in medische massages. 

Per 1 januari 2023 is de prijs 395 euro voor volwassenen en voor kinderen tot en met 15 jaar 295 euro. Zoals beschreven onder ‘kosten van de behandeling’ gaat een deel hiervan naar de bekostiging van het wetenschappelijk onderzoek. Het te betalen bedrag wordt verdeeld over twee nota’s, de 1e behandeling en de 2e behandeling. Je betaalt het complete bedrag bij de eerste behandeling. Zowel contant betalen als pinnen is mogelijk. Ook kun je met de creditcards Mastercard en VISA betalen.

Nee, het is geen Haarlemmerolie. Echter, verbazingwekkend om vaak opnieuw te horen wat voor onverwachte effecten cliënten ervaren na de behandeling.

Alleen als je een aanvullende verzekering hebt wordt het door veel verzekeraars vergoed. DSW vergoedt niet. Atlas Zone Therapie zit niet in de basisverzekering.

Jawel. Komt zeker voor. Bij kinderen zie ik het meestal al zonder de tests gedaan te hebben.

Wij menen dat het effect van de atlasbehandelingen niet te categoriseren is onder ‘het placebo-effect’ om de simpele reden dat baby’s en kleine kinderen met echt duidelijke problemen ook veel baat hebben bij deze behandeling. Bij baby’s kunnen we moeilijk over placebo praten. Verder is het placebo-effect niet slecht. Het kan de mogelijke bijwerkingen van medicatie of behandeling voorkomen.

Weinig. Als iemand bestraald wordt tegen kanker, of in een chemo kuur zit, raad ik ten strengste af dit ook nog erbij te doen. Verder behandelen wij zwangere vrouwen tijdens de eerste helft van de zwangerschap bij voorkeur niet. In uitzonderingsgevallen kan het wel.

Mensen met een duidelijke tumor aan het achterhoofd of aan de zijkant van het hoofd en mensen met andere ernstige ziektes kunnen ook beter niet behandeld worden. Maar, iedereen is anders en via internet kan zoiets niet goed bekeken en besloten worden. Neem bij twijfel daarom contact met ons op zodat elk specifiek geval afzonderlijk kan worden beoordeeld.

Nee, niet echt klachten in de zin van aangeklaagd zijn. Er is ook nooit, voor zover ik weet, iemand slechter van de behandeling geworden. Wel komt het voor dat mensen er meer van gehoopt of verwacht hadden. Soms komen resultaten langzaam en neemt het tijd in beslag.

Klachten die jaren de tijd hebben genomen om een probleem te worden, hebben ook tijd nodig om weer te verdwijnen. Ik doe daarom ook nooit de belofte dat de behandeling van de atlas dé oplossing van iemands specifieke probleem zal zijn. Jawel, het helpt in veel situaties bij veel mensen, maar niet iedereen kan worden geholpen.