Whiplash

Ieder jaar zijn er veel mensen die een whiplash oplopen, bijvoorbeeld na een auto-ongeluk. Bij een whiplash maakt je hoofd ten opzichte van de romp een heftige slingerbeweging. Dit werkt meteen door op de eerste nekwervel waar je hoofd op rust. Deze nekwervel noemen we de atlas.

Hoe ontstaat een whiplash?

Een whiplash treedt voornamelijk op bij (auto) ongevallen, zoals aanrijdingen van de achter- of zijkant. Op het moment dat je wel klachten hebt aan je nek en hoofd en problemen hebt met bewegen, maar er geen duidelijke aanwijzing is voor directe letselschade, kan men de diagnose ‘whiplash’ stellen.

Een whiplash is een complexe aandoening en kan veel klachten geven. De klachten kunnen per persoon verschillend zijn. De whiplash is meestal een onbegrepen aandoening.

Symptomen whiplash

Er horen verschillende symptomen bij een whiplash die tot 24 uur na het ongeval kunnen ontstaan. Bij een whiplash is er sprake van een groot aantal mogelijk klachten, naast de standaard klachten zoals pijn in je nek, pijn in je hoofd en uitstraling naar je schouders.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen klachten die binnen een maand over kunnen zijn en klachten die tot wel één jaar aan kunnen houden. Zijn de symptomen na een jaar nog aanwezig, dan spreken we van een laat post whiplash syndroom.

Klachten whiplash

De meest voorkomende klachten bij een whiplash zijn:

  • Pijn in je nek, eventueel uitstralend naar het achterhoofd, schouders en armen
  • Een stijve nek die de beweging beperkt
  • Hoofdpijn, meestal aan het achterhoofd en eventueel naar het voorhoofd uitstralend
  • Duizeligheid, misselijkheid en vermoeidheid
  • Problemen bij horen en zien
  • Geheugenproblemen
  • Concentratiestoornissen
  • Psychologische veranderingen zoals nervositeit, depressie, slaapstoornissen en emotionele labiliteit

Bovenstaande klachten kunnen worden voorkomen door tijdige ontdekking en behandeling van de whiplash.

Houden de klachten langer aan dan 2 á 3 maanden, dan spreekt men van een langdurig whiplashsyndroom.

Whiplash behandeling met de Atlas Zone Therapie

Het gebied rond de hoogste nekwervel, ook wel de atlas genoemd, speelt een essentiële rol bij problemen met de nek. De Atlas Zone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt.

Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld.

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding.

Bij een whiplash is het hele gebied rondom de eerste nekwervel in een stresstoestand geraakt en verdraaid. Tijdens de Atlas Zone behandeling wordt dit gebied gereset. Meestal is er maar één behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren.

Resultaten whiplash na de Atlas Zone behandeling

Video afspelen
Video afspelen

Reviews whiplash behandeling

Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben. Ik heb op het moment veel meer energie, geen pijn meer in nek en schouders en mijn ogen stralen weer, loop niet meer leeg als een luchtballon, kan beter met stress omgaan en mijn gezicht staat anders. Ik hoor het van iedereen.
Hoop dat het blijft, ik kan nog nauwelijks geloven na 18 jaar met whiplash klachten.
Dank voor de behandeling en heb inmiddels je adres doorgegeven.

Greet Roosloot Avatar
Greet Roosloot
02/10/2019

Vijftien jaar geleden heb ik een ongeluk gehad (whiplash). Ik had vaak pijn, extreme moeheid, moeite met concentreren, kon geen geluiden verdragen.
Ongeveer 5 maanden geleden ben ik behandeld. Wat een bijzondere gewaarwording. Nu heb ik weinig pijn en weer energie. Ik kan weer geluiden verdragen en een hele dag werken!

Anita Avatar
Anita
21/01/2019

Ik heb precies 40 jaar geleden bij een auto-ongeval nekletsel opgelopen, o.a. whiplash. De jaren erna altijd hoofdpijn gehad en een nek die niet goed draaide. Na de eerste behandeling kon ik mijn nek weer goed draaien. De hoofdpijn is veel minder geworden. Ik had de weken erna veel pijn in de onderrug. Ben er nog niet, maar heb wel goede hoop.

Willem Avatar
Willem
11/04/2018

Beste lezer, mijn naam is Jos. Ik heb in 1988 bij een auto ongeval, een whiplash opgelopen. Daarvan kreeg ik hoofdpijn- en nekpijn. Ik heb de nodige doctoren en behandelaars bezocht. Ik ben zelfs, op zoek naar genezing, bij behandelaars in Engeland, Duitsland, India, Israël en de Filippijnen geweest.

Begin 2016 hoorde ik bij toeval van ‘atlascorrectie’. Ik ben toen bij een behandelaar in de provincie Utrecht terecht gekomen. Na zijn correctie had ik een week lang een ‘Aha Erlebnis’. Echter kreeg ik alle klachten weer snel terug.

Op een festival raakte ik in gesprek met iemand die een ‘atlascorrectie via de Atlaszone-methode had gehad. Hij vertelde me hoe het zijn leven, maar ook van enkele van zijn familieleden had veranderd. Dit motiveerde mij om toch nog deze behandeling te proberen.

Ik ben in augustus voor de eerste keer in Maassluis geweest. De behandeling was totaal anders dan de behandeling die ik in Utrecht had gehad. Alles zat alles zo vast, dat de behandeling erg pijnlijk was. Ook na de behandeling was nog niet alles meteen in orde. Mijn nekspieren leken er alles aan te doen om de situatie van voor de correctie te doen terugbrengen, en nu nog heb ik soms dat gevoel. Er gebeurt van alles met je. Het is een proces waar je even door heen moet. Maar de beloning is er dan ook naar: geen hoofdpijn meer, rust in mijn hoofd en lijf en meer energie. Ook de spierpijn neemt gelijkelijk steeds meer af. En het proces is bij mij nog steeds gaande. Dus ik verwacht nog meer positieve uitwerkingen. Ik ben onnoemelijk blij dat ik me hier heb laten behandelen en kan dit iedereen van harte aanraden. Ook wil ik hierbij Drs. Van den Berg complementeren voor zijn betrokkenheid, de tijd die hij voor zijn patiënten neemt en de rust die hij hierbij uitstraalt.

Jos Avatar
Jos
10/10/2016

Bekijk meer reviews van cliënten over de Atlas Zone Therapie.