Slapeloosheid

Slapeloosheid

Slapeloosheid of een verschoven slaap-waakpatroon, is een vervelende klacht die regelmatig voorkomt. Slapeloosheid kan voor verminderde concentratie zorgen en kan het dagelijks functioneren flink aantasten. Zo hebben slechte slapers meer kans om betrokken te raken bij auto-ongelukken en hebben ze meer gezondheidsklachten. Daarnaast worden er verbanden gelegd tussen slaapklachten en depressies.

Hoe ontstaat slapeloosheid?

Lichamelijke klachten zoals pijn of plasdrang, kunnen de slaap belemmeren. Echter, vaak is slapeloosheid het gevolg van spanningen.

Gebeurtenissen worden vaak pas verwerkt in bed door aanhoudende drukte overdag. De rust die nodig is om te kunnen slapen wordt je ontnomen door de aanhoudende gedachten.

Slapeloosheid kan ontstaan door een emotionele gebeurtenis zoals het overlijden van een dierbare of na een ander moment waarbij stress komt kijken. Meestal slaap je de eerste paar nachten slecht waarna je vervolgens in een vicieuze cirkel komt. Indien dit vaker voor komt zal je hier steeds gefrustreerder over raken.

Slapeloosheid symptomen

Slapeloosheid, ook wel insomnie genoemd, komt het meeste voor van alle slaapstoornissen.
Problemen om in slaap te komen, langer wakker zijn of juist te vroeg weer wakker worden en niet meer in slaap kunnen komen zijn symptomen van slapeloosheid.

Bij het merendeel zijn de klachten van korte duur en te relateren aan tijdelijke stress.
Wanneer de klachten zich meer dan drie nachten per week voordoen en langer dan drie maanden duren, is er sprake van chronische slapeloosheid. Dit kan vervolgens overdag leiden tot problemen met het het functioneren, door vermoeidheid, neerslachtigheid of hoofdpijn.

Klachten slapeloosheid

De meest voorkomende klachten bij slapeloosheid zijn:

  • Vermoeidheid
  • Concentratieproblemen
  • Geheugenproblemen
  • Neerslachtig
  • Hoofdpijn
  • Pijnlijke spieren door verhoogde spierspanning
  • Sneller geïrriteerd
  • Sneller prikkelbaar
  • Sneller emotioneel

Bovenstaande klachten kunnen worden voorkomen door tijdige ontdekking en behandeling van de slapeloosheid.

Behandeling slapeloosheid met de Atlas Zone Therapie

Het gebied rond de hoogste nekwervel, ook wel de atlas genoemd, kan een essentiële rol spelen bij slapeloosheid. De Atlas Zone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt.

Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld.

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding.

Meestal is er maar één behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren. Het lichaam krijgt na een Atlas Zone behandeling de gelegenheid zich weer te herstellen. Hierdoor verminderen of verdwijnen lichamelijke klachten zoals slapeloosheid.

De methode van Atlas Zone zorgt in veel gevallen voor een reset van de bovenste nekwervels. Hierdoor wordt de ‘stress’ die in dat gebied aanwezig is geneutraliseerd. Vaak ontstaat er dan spontaan een ongekende ontspanning boven in de nek, direct onder de schedel.

Dit zorgt ervoor dat de meeste cliënten weer goed slapen, waardoor de slapeloosheid verdwijnt. Meestal gaan mensen daarna ook meer dromen, een teken van het oplossen van spanningen en vermoeidheden.

Reviews behandeling slapeloosheid

Ik heb jaren met allerlei onbestemde klachten, en 2 ½ jaar met steeds grotere nekproblemen rondgelopen. Ben bij osteopaten, masseuses, acupuncturisten geweest om het te laten verhelpen, zonder resultaat. Uiteindelijk bij Drs. Van den Berg terechtgekomen voor een atlascorrectie, min of meer als een laatste poging. En dat heeft na twee behandelingen goede, en ik denk permanente, resultaten opgeleverd.

Het gesuis in mijn hoofd wordt steeds minder, ik slaap weer (bijna) normaal, ik voel me beter, steeds meer mezelf. Alle spieren aan de rechterkant van mijn hele lichaam moeten het nog wel even met de nieuwe situatie eens worden (ze hebben zó lang in een vreemde positie vastgezeten) en dat voelt niet altijd rustig of lekker aan, maar tegelijkertijd wel 'rustgevend', omdat ik weet dat eraan gewerkt wordt en dat de uiteindelijke 'bestemming' een normaal-functionerende fysiologie en psychologie is. Hartelijk bedankt!

Theodora Avatar
Theodora
19/07/2017

Na twee jaar last te hebben gehad van dagelijkse spanningshoofdpijn en allerlei soorten medicijnen geprobeerd te hebben, heb ik mijn atlas laten corrigeren. Direct na de behandeling was mijn hoofdpijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Nu, een aantal weken later, heb ik sporadisch last van hoofdpijn. Tevens slaap ik makkelijker in en word ik minder snel wakker. Ontzettend bedankt!

Rob Avatar
Rob
11/09/2016

Bekijk meer reviews van cliënten over de Atlas Zone Therapie.