Nekklachten

Nekklachten

De nek is een complex systeem van spieren, bloedbanen en zenuwen. Door het draaien en bewegen van het hoofd, wordt de nek continu gebruikt. Hierdoor is de nek zeer kwetsbaar voor letsel.

De meest voorkomende vormen van nekpijn zijn:

  • Aspecifieke nekklachten
  • Whiplash
  • Hernia

De klacht die het meest voorkomt is aspecifieke nekpijn, ook wel de ‘gewone’ nekpijn. Bij deze vorm van nekpijn ontwikkelt de pijn zich in de nek en kan het uitstralen naar de basis van de schedel en de schouders. Bewegingen van de nek kunnen de pijn verergeren.

De pijn kan zich uitbreiden naar armen, handen, vingers en kan gevoelloosheid of tintelingen veroorzaken. Dit is het effect van een irritatie van een zenuw die door het wervelkanaal in de nek naar de arm loopt.

Hoe ontstaat nekpijn?

Verrekte spieren of pezen in de nek en lichte verwondingen kunnen de oorzaak zijn van nekpijn. Daarnaast is een slechte lichaamshouding een veel genoemde oorzaak. Nekpijn komt meer voor bij mensen die een groot deel van hun werkdag aan een bureau zitten in een ‘voorovergebogen’ positie. Ook kunnen spanningen, overbelasting, verkeerde bewegingen en natuurlijk ongevallen oorzaken van nekpijn zijn.

Symptomen nekpijn

Nekpijn kan geleidelijk ontstaan of juiste plotseling. De pijn voelt zeurend aan en kan hevig zijn. Hierdoor zijn sommige houdingen en/of bewegingen niet meer mogelijk.

Je kunt een uitstralende pijn naar je hoofd, arm of schouder en eventueel een stijf gevoel ervaren.
Pijn in je nek kan erg vervelend en hinderlijk zijn. Vaak is het lastig om standaard zaken op een normale manier uit te voeren.

Nekpijn klachten

De meest voorkomende klachten bij nekpijn zijn:

  • Zeurende pijn aan één of beide kanten van je nek
  • Zeurende pijn bovenaan je schouders
  • Minder goed kunnen draaien van je hoofd of je nek
  • Hoofdpijn vanuit je nek
  • Uitstralende pijn naar je armen
  • Tintelingen in je hand of vingers

Bovenstaande klachten kunnen worden voorkomen door tijdige ontdekking en behandeling van de nekpijn.

Behandeling nekklachten met de Atlas Zone Therapie

Het gebied rond de hoogste nekwervel, ook wel de atlas genoemd, speelt een essentiële rol bij problemen met de nek. De Atlas Zone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt.

Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld.

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding.

Meestal is er maar één behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren. Het lichaam krijgt na een Atlas Zone behandeling de gelegenheid zich weer te herstellen. Hierdoor verminderen of verdwijnen lichamelijke klachten zoals nekpijn.

Resultaten nekklachten na de Atlas Zone behandeling

Video afspelen

Reviews behandeling nekklachten

Bedankt Wim, voor de uitstekende zorg. De afgelopen jaren heb ik veel onrust ervaren rondom mijn ruggengraat, voornamelijk in mijn nek. Veel stijfheid en spanningen wat leidde tot hoofdpijn en vermoeidheid. Ik heb een ongelofelijk verschil ervaren na het corrigeren van mijn atlas. De onrust in mijn nek is weg, ik sta stabieler op mijn voeten en het rechtop zitten kost mij veel minder moeite dan voorheen. Het voelt voor mij daadwerkelijk als een bevrijding.

Mick A. Avatar
Mick A.
02/04/21

Ik heb 2 atlasbehandelingen gehad bij Wim van den Berg en al na de eerste behandeling was het verschil in beenlengte (door een verkeerde houding) gecorrigeerd. Ik heb veel jaren nekklachten gehad en nu kan ik mijn hoofd weer gemakkelijk alle kanten op draaien zonder pijn. Ik ben hier heel erg blij mee! Bedankt, Wim.

Anne-Miek van Eekelen Avatar
Anne-Miek van Eekelen
10/03/21

Begin oktober voor het eerst bij Wim van den Berg geweest. Na vele jaren met regelmaat hoofdpijnen te hebben gehad. Diverse therapeuten te hebben afgelopen,wat verder geen resultaten had gebracht en alleen maar ergernis gaf,via een reclame spot bij hem terecht gekomen. Met de gedachte baad het niet dan schaadt het niet. Oorzaak van het gedoe een zwaar motorongeluk in mijn jeugd met als gevolg een nektrauma. Inmiddels ben ik 53 jaar oud dus......... Het resultaat tot nu toe is echt heel bijzonder ik kan mijn hoofd/nek weer alle kanten opdraaien en de zeurende hoofdpijn is tot nu VERDWENEN !!! Nogmaals bedankt Wim van den Berg

Marcel Avatar
Marcel
08/12/20

hallo, ik ben cora witter en ben 23 september j.l bij wim van den berg ik de praktijk geweest voor een behandeling van de atlas.
na zo ongeveer 30 jaar pijn in mijn gehele lichaam en vele behandelingen verder met diagnose firbromialgie, nu eindelijk verlost van mijn pijn klachten .
ik sta weer met beide benen letterlijk stevig op de grond kan weer met gemak de trap op en af zelfs met een volle wasmand. de pijn in nek en rug zijn weg en ik kan mijn hoofd weer vrij draaien.
ik kan mijn hobby "mime" weer uitoefenen.
ik ben weer een blij mens met hoop in de toekomst.
met grote dank aan Wim.

Cora Witter Avatar
Cora Witter
07/11/20

Wim heeft me geholpen met mijn problemen in oa mn nek....na vele bezoeken overal en nergens.heeft dit me echt geholpen.mn nek is losgekomen en hoera losgebleven een ongekend iets voor mij...

Annet Van Aperlo Avatar
Annet Van Aperlo
30/06/20

Bij vele krakers geweest waar je alleen maar veel meer problemen van krijg en alles stuk maken en wat ook nog is veel geld kost GELUKKIG HOORDEN WIJ VAN DEZE ARTS hij heeft ons zeer goed geholpen waardoor ik van alle klachten af ben zeer tevreden en een aanrader deze arts neemt de oorzaak weg van klachten zoals rug,nek en hoofdpijnen e.d. ga hier naar toe!!

Hendri Rijkse Avatar
Hendri Rijkse
26/06/20

Hoe hij 't doet, doet ie 't ! Na de Atlaszone hoofdbehandeling van 20 mei jl. was er direct al sprake van positieve gedaantewisseling in mijzelf en in mijn fysiek. Mijn hele scheefstand werd vanaf de Atlaszone t/m mijn tenen recht en in balans gemanoeuvreerd waardoor ik het gevoel kreeg alsof ik mijn hiervoor terneergeslagen body en mind-status had ingeruild voor een Ik-Ga-Weer-Leven-status. Op 8 juni jl. de nazorgbehandeling gehad als een soort van finetuning. Mensen herkennen mij niet meer omdat ik kennelijk ook een andere uitstraling vertoon van in mijn gezicht en lichaamshouding en mijn geactiveerde praten, doen en laten. Met dit laatste probeer ik nu dagelijks mensen met soortgelijke klachten positief te beïnvloeden om zichzelf of de mensen om hun heen deze overweldigende therapievorm te gunnen. Ik ben er vorige maand voor open gaan staan omdat mijn wereld met de week kleiner werd naar gelang mijn hoofd- en nekklachten groeide en uiteindelijk ook chronisch hoofdpijnen bij de eerste de beste 'verkeerde' beweging. Heb ook veel méér zin om activiteiten weer op te pakken waar ik tot 3 weken geleden niet eens aan kon denken. Dan heb ik het niet over bunji-jumpen of wildwatervaren maar gewoon weer stevig wandelen, muziek maken of überhaupt muziek luisteren of een spontane sociale praatje maken. Ik ben blij, nu al bijna 4 weken. Een korte resumé over mijn situatie. Sinds januari 2016 geconfronteerd met de diagnose één defecte evenwichtsorgaan en volledige doofheid aan één oor. Na de medische bevindingen jaren gewerkt middels diverse aangereikte therapieën voor het bewerkstelligen van langere tussenpozen van minder last van vooral enorme duizeligheid, maar ook voor mijn zwaar gedaalde stemmingen. In september 2019 kreeg ik een langslepende terugslag waarna ik tot een maand terug serieus vreesde dat dit het was waar ik de rest van mijn leven mee moest dealen. 4,5 jaar na aanvang van deze ellende heb ik dus recentelijk pas een zorg mogen ontdekken en ervaren die mij in ieder geval de basis heeft teruggegeven om mijn leven weer echt te beleven. Een basis als balans en heel veel geloof in mijzelf en in mijn lichaamskracht. Ook geweldig te vernemen dat deze behandelmethode nu ook ter sprake is gekomen bij gerelateerde medici in het AMC en wellicht een erkenning van zijn werk nu een kwestie van tijd zal zijn. Ik zeg nu als levend bewijs: TERECHT!

Daniël van Maanen Avatar
Daniël van Maanen
17/06/20

Via een vriendin gewezen op deze behandeling. Ik ben twee jaar duizelig geweest en had pijn in mijn nek aan de rechterzijde. Ook had ik regelmatig steken in mijn onderrug aan de rechterzijde. Mijn rechterlies stond altijd enorm onder spanning.

Na de behandeling van mijn nekspieren, die overigens niet zo ontspannend is als ik had gehoopt, had ik een week last van een beurs gevoel in mijn nek. Maar de positieve effecten waren al snel voelbaar. Na 11 weken een controle en een tweede kleine behandeling gehad. Ik ben super blij met het resultaat tot nu toe, het gaat veel beter, duizeligheid is weg en de pijn ook bijna. Het duurt gewoon een aantal weken voor alles is uitgewerkt en je het resultaat hebt. Bedankt, ik ben heel blij.
Groeten Stephan

Stephan Avatar
Stephan
27/05/20

Het licht in mijn hoofd ging aan.
Enorme verlichting in de nek en schouders.
Een grote correctie van het lichaam,
rug, heup, knieën, alles deed de eerste weken pijn.
Daarna werd ik gedwongen in een betere houding,
door recht op te staan en te lopen.
Helder zicht, beter zien.
Niet echt meer duizelig geweest.
Ook mijn hoofd weer redelijk naar achteren kunnen buigen,
de schouders dragen zich zelf weer wat een opluchting.
Met recht gesproken, er viel een last van mijn schouders.

Minder positieve reactie, …. van voorbij gaande aard??
Nog wel een lichte herhaling van duizeligheid.
Gelukkig in een veel mindere mate.
Een paar keer per week duf wakker worden
en het idee te hebben ….. het komt toch niet terug?
Maar gelukkig na wat zalf massage en wat smeren met zalf 'counter pain'
en een warme das komt het fijne gevoel weer terug.
De tinnitus is ook erg wisselend, van zeer luid, tot fluisterend.

Hoort dit bij het regeneratie proces?
Vele jaren last gehad van duizeligheid, veel behandelingen ondergaan
bij de reguliere behandelaars, echter zonder succes.
Zoals u kunt lezen heeft de Atlas Zone behandeling mij veel goeds gebracht.

Hartelijk bedankt voor de Atlas behandeling.

J. de Weerd Avatar
J. de Weerd
04/12/19

Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben. Ik heb op het moment veel meer energie, geen pijn meer in nek en schouders en mijn ogen stralen weer, loop niet meer leeg als een luchtballon, kan beter met stress omgaan en mijn gezicht staat anders. Ik hoor het van iedereen.
Hoop dat het blijft, ik kan nog nauwelijks geloven na 18 jaar met whiplash klachten.
Dank voor de behandeling en heb inmiddels je adres doorgegeven.

Greet Roosloot Avatar
Greet Roosloot
02/10/19

Altijd een pijnlijke stijve nek en op een gegeven moment begon mijn rug ook pijnlijk en stijf te worden. Ik kon nooit lang stil staan op 2 benen.
Na de (stevige) behandeling voelt mijn nek en rug pijnloos aan, alles is veel soepeler.
's nachts geen pijnlijke nek meer tijdens het slapen. Mijn hoofd voelt weer vrij en licht.

Een echte aanrader!

Aalstje Avatar
Aalstje
21/08/19

Zes maanden geleden heb ik mijn atlas laten corrigeren. Op voorhand was ik wat sceptisch. Ik had al 17 jaar erg veel last mijn linker schouder en linkerkant van mijn nek. Veel fysiotherapie gehad wat nooit lang werkte.
Bij mijn bezoek bleek ik een beenlengteverschil te hebben van 3 á 4 cm! Dit is nooit eerder door een andere arts gezien. Na de behandeling van de atlas was mijn nekpijn direct weg. Mijn beenlengte was direct gelijk en nu een half jaar later merk ik nog steeds dat het werkt. Mijn lichaam is nog steeds aan het herstellen van het zo lang scheef staan, maar het verbetert nog steeds. Vooraf was ook aangegeven dat dit 6 tot 12 maanden kon duren.
Ik ben uiterst deskundig onderzocht en behandeld. Dhr. van den Berg neemt veel tijd voor je, dat is heel prettig. Ik zou de atlascorrectie zeker aanraden!

manon Avatar
manon
19/03/19

Dear Drs Wim,

Good morning to you !
I would like to thank you a million for the treatment on 30 June 2018. (I came from Singapore to KL to see you).
After 2 weeks, I feel a lot lot better though there are some new sensation or mild ache at different location.

Below are the obvious improvements of my body after the Atlas Zone treatment.
1. My serious migraine (at the back of my head) which attack me ever 2-3 days per week, totally disappeared.
2. My lower back ache which attacked me almost every day 5am in the morning has seen lots of improvement, 80% improved.
3. My joints pain (knee, shoulder, wrist, jaw). Wrist almost 90%, shoulder still remain unchanged, still pain when I lift my right hand.
4. My Nose Block ( 24 hours/7 days), now improve 50% ! I can sleep well without using nose spray or other method.
5. My neck can bend 90% perfect and feeling much looser than before.

Although I have some new sensation or mild ache after treatment, I am still feeling very very happy compared to before the treatment.
The ache is like 90% gone, except my left leg for the last 2 days and right shoulder still stubbornly having some ache when I lift my arm.

Again, I want to thank you very very much for the treatment. You have really saved my life. Migraine alone, which was torturing me for the past few years, is now gone.
My life improve a lot because of you.

Ronald Lee Chin Heng Avatar
Ronald Lee Chin Heng
31/01/19

Ik heb precies 40 jaar geleden bij een auto-ongeval nekletsel opgelopen, o.a. whiplash. De jaren erna altijd hoofdpijn gehad en een nek die niet goed draaide. Na de eerste behandeling kon ik mijn nek weer goed draaien. De hoofdpijn is veel minder geworden. Ik had de weken erna veel pijn in de onderrug. Ben er nog niet, maar heb wel goede hoop.

Willem Avatar
Willem
11/04/18

Ik wist dat de resultaten niet 'onmiddellijk' konden zijn (daarvoor had mijn atlas té lang verkeerd gestaan, met alle gevolgen van dien) maar in de 7 maanden na de tweede behandeling ben ik stapvoets weer meer en meer 'mezelf' geworden, en herken ik dat met blijdschap! Ik ben er bijna, en ik weet nu dat ik er ga komen. Nogmaals bedankt!

Theodora Avatar
Theodora
12/01/18

Na veel jaren bij fysio, manuele therapie, Cesar-therapie en chiropractie ben ik ontzettend blij dat ik hier terecht ben gekomen. Voor de behandeling werd ik dagelijks wakker met hoofdpijn en verschrikkelijke nekklachten. Ik was hierdoor erg prikkelbaar en kon op deze jonge leeftijd niet doen wat een meisje van mijn leeftijd hoort te doen.

Na deze behandeling heb ik 2 weken spierpijn gehad door mijn hele lichaam, wat niet zo heel gek is. Ik had een flinke scheefstand. Ik had vanaf baby af aan heupdysplasie en dit zal waarschijnlijk een oorzaak zijn van mijn scheefstand.

Ik ben inmiddels 3 weken verder en merk al heel veel verschil. Ik heb geen hoofdpijn meer, ik heb bijna altijd warme handen en voeten, mijn nek voelt voor 80 procent beter met hoe het voor de behandeling was en ik ben niet meer prikkelbaar. Ik voel me sterker worden lichamelijk maar ook geestelijk. Al met al voel ik me zo veel beter als voorheen en raad ik dit mensen echt aan. Op naar een betere toekomst voor mijn lichaam!

Jennifer van de beek Avatar
Jennifer van de beek
03/11/17

Jarenlang ben ik onder behandeling geweest van manueeltherapeuten omdat ik last van mijn nek had. Vooral bovenin, onder de schedelrand. Ik bleef doorzoeken naar een oplossing, omdat ik niet elke twee weken gekraakt wilde worden, en dan nog niet lekker kunnen bewegen. Dagelijks had ik last van mijn nek, ik kon niet goed draaien met mijn hoofd en was mijn nek iedere avond aan het los maken(masseren). Mijn leven werd beïnvloed door mijn nekpijn.

In juni ben ik behandeld met de Atlaszone therapie in Maassluis, Medisch Centrum Docwerk. Gelijk na de behandeling voelde ik dat de nekspieren in mijn nek ontspannen waren, het voelde niet meer hard aan. De eerste week had ik een beetje een spierpijn gevoel maar daarna was het geweldig! Ik kon en durfde het haast niet geloven.

Het is nu 3 maanden geleden dat ik behandeld ben en ik voel me nog steeds super. Ik kan rechtop lopen, mijn schouders zijn ontspannen en ook mijn nek kan ik goed bewegen. Ik heb geen therapeut meer nodig! Ik kan alles weer doen, ben pijnvrij en dat is een fantastisch gevoel.

Judith Avatar
Judith
11/09/17

Vorige week heb ik een behandeling gehad. In de eerste paar dagen had ik een gevoel dat mijn lichaam een reset onderging, en ik zelf geen grip had op mijn lichaam en geest.

Nu gaat het beter en ik durf het nog niet hardop te zeggen, maar de pijn in mijn nek en schouders is een stuk verminderd. Ik kan mijn nek beter draaien (maar nog niet voldoende). Energie is ook beter. Mijn man viel het op dat de trillingen in mijn gezicht weg zijn na uw behandeling. Er is duidelijk veel veranderd, ook al ben ik nog in het beginstadium. Ook de rest van mijn rug is aan het veranderen.

Met vriendelijke groet uit Garschagen

Annelies Bosma Avatar
Annelies Bosma
07/08/17

Ik heb jaren met allerlei onbestemde klachten, en 2 ½ jaar met steeds grotere nekproblemen rondgelopen. Ben bij osteopaten, masseuses, acupuncturisten geweest om het te laten verhelpen, zonder resultaat. Uiteindelijk bij Drs. Van den Berg terechtgekomen voor een atlascorrectie, min of meer als een laatste poging. En dat heeft na twee behandelingen goede, en ik denk permanente, resultaten opgeleverd.

Het gesuis in mijn hoofd wordt steeds minder, ik slaap weer (bijna) normaal, ik voel me beter, steeds meer mezelf. Alle spieren aan de rechterkant van mijn hele lichaam moeten het nog wel even met de nieuwe situatie eens worden (ze hebben zó lang in een vreemde positie vastgezeten) en dat voelt niet altijd rustig of lekker aan, maar tegelijkertijd wel 'rustgevend', omdat ik weet dat eraan gewerkt wordt en dat de uiteindelijke 'bestemming' een normaal-functionerende fysiologie en psychologie is. Hartelijk bedankt!

Theodora Avatar
Theodora
19/07/17

De dag na de behandeling had ik vrij veel (spier)pijn boven aan de nek (plaats van behandeling). Behoorlijk spierpijn en stijfheid in de onderrug. Beide zijn in de loop van enkele dagen steeds minder geworden. De derde dag had ik spierpijn tussen de schouderbladen. Ook dat ging na 1 à 2 dagen geleidelijk weer voorbij. Voorts had ik enkele dagen regelmatig kaakpijn. Alle pijnen zijn min of meer verdwenen nu. Mijn lijf voelt soepeler.

U vroeg vorige week ook hoe het met Angèle gaat. Ik vertelde toen dat ze nog steeds recht staat. Het is ook zo dat haar behoorlijke scoliose inmiddels grotendeels verdwenen is! Ze is veel vrolijker en blijer en minder in weerstand en boosheid… Het lijkt een wonderbaarlijk grote verandering allemaal. Ze was er aan toe blijkbaar! Dank voor alles.

Hartelijke groet

Jeroen Vinken Avatar
Jeroen Vinken
15/06/17

Sinds mijn 28e heb ik nekproblemen en de laatste 3 jaar heb ik hierdoor ook duizeligheid. Daar is brommen in de oren bijgekomen, dit gaat dag en nacht door.
In de vele ziekenhuizen die ik heb bezocht vonden ze geen oorzaak. Via mijn schoonzoon ben ik bij de Atlaszone terecht gekomen. Mijn duizeligheid is sinds de behandeling zo goed als verdwenen. Ook met het brommen in de oren gaat het veel beter. Als het weer een beetje minder gaat, laat ik mij weer behandelen en dan ben ik weer zo goed als nieuw. Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen en mij heb laten behandelen.

Johanna van de Grift Avatar
Johanna van de Grift
25/05/17

Beste lezer, mijn naam is Jos. Ik heb in 1988 bij een auto ongeval, een whiplash opgelopen. Daarvan kreeg ik hoofdpijn- en nekpijn. Ik heb de nodige doctoren en behandelaars bezocht. Ik ben zelfs, op zoek naar genezing, bij behandelaars in Engeland, Duitsland, India, Israël en de Filippijnen geweest.

Begin 2016 hoorde ik bij toeval van ‘atlascorrectie’. Ik ben toen bij een behandelaar in de provincie Utrecht terecht gekomen. Na zijn correctie had ik een week lang een ‘Aha Erlebnis’. Echter kreeg ik alle klachten weer snel terug.

Op een festival raakte ik in gesprek met iemand die een ‘atlascorrectie via de Atlaszone-methode had gehad. Hij vertelde me hoe het zijn leven, maar ook van enkele van zijn familieleden had veranderd. Dit motiveerde mij om toch nog deze behandeling te proberen.

Ik ben in augustus voor de eerste keer in Maassluis geweest. De behandeling was totaal anders dan de behandeling die ik in Utrecht had gehad. Alles zat alles zo vast, dat de behandeling erg pijnlijk was. Ook na de behandeling was nog niet alles meteen in orde. Mijn nekspieren leken er alles aan te doen om de situatie van voor de correctie te doen terugbrengen, en nu nog heb ik soms dat gevoel. Er gebeurt van alles met je. Het is een proces waar je even door heen moet. Maar de beloning is er dan ook naar: geen hoofdpijn meer, rust in mijn hoofd en lijf en meer energie. Ook de spierpijn neemt gelijkelijk steeds meer af. En het proces is bij mij nog steeds gaande. Dus ik verwacht nog meer positieve uitwerkingen. Ik ben onnoemelijk blij dat ik me hier heb laten behandelen en kan dit iedereen van harte aanraden. Ook wil ik hierbij Drs. Van den Berg complementeren voor zijn betrokkenheid, de tijd die hij voor zijn patiënten neemt en de rust die hij hierbij uitstraalt.

Jos Avatar
Jos
10/10/16

Het gaat gewoon goed! Met mijn nek/schouder gaat het de laatste 3 weken héél goed. Ik pak steeds meer dingen op, steeds meer dingen kan ik weer zelf.

Ook doordat het goed gaat, maak ik soms rare bewegingen of ga over mijn grenzen heen, dan schrik ik, maar merk dan dat het zich snel herstelt. Als de schouderpartij weer stijf wordt kan ik er nu zelf weer bij om te masseren, en dat is fijn. En zo heb ik toch dat laatste stukje genezing bereikt na 10 maanden.

Groot is dus mijn dank aan U en Uw collega voor de behandelingen en het advies in al die maanden. Hoopvol ga ik nu het nieuwe jaar tegemoet, met nieuwe uitdagingen.

Ik wens u en uw collega hele fijne kerstdagen, en dat jullie nog heel veel mensen mogen helpen in de toekomst.

Jenny Avatar
Jenny
22/12/15

Bekijk meer reviews van cliënten over de Atlas Zone Therapie.