Motoriek kind verbeteren

Motoriek kind verbeteren

Vaak vallen, onhandige of houterige bewegingen. Motorische problemen bij kinderen zijn niet prettig en beïnvloeden het dagelijks functioneren. Deze problemen worden vaak al duidelijk in de kindertijd. Motorische verwachtingen van de omgeving zijn dan niet haalbaar voor het kind. Dit kan allerlei problemen opleveren.

Naast voortbewegen en dingen pakken en vasthouden, is motoriek ook nodig voor het uiten van emoties en spreken. Als gevolg van motorische problemen kunnen dus ook sociaal-emotionele problemen ontstaan. Doordat kinderen anders bewegen en niet meekomen met leeftijdsgenoten, kunnen zij zich buitengesloten voelen, gepest worden en een negatief zelfbeeld ontwikkelen.

Problemen in de fijne- en grove motoriek kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan lichamelijke afwijkingen en medische problemen.

Hoe ontstaat onhandige motoriek bij kinderen?

Onhandige motoriek bij kinderen, ook wel DCD (Developmental Coordination Disorder) genoemd, komt meestal door een niet volledig ontwikkeld zenuwstelsel. Doordat hierdoor de overdracht van prikkels niet goed naar de hersenen verloopt, hebben kinderen met DCD meestal problemen met het coördineren en controleren van spieren, te plannen en te programmeren en handelingen uit te voeren en aan te leren.

Symptomen DCD bij kinderen

De symptomen van onhandige motoriek beginnen op jonge leeftijd en variëren met de leeftijd en ontwikkeling van het kind.
Kinderen worden belemmerd in het uitvoeren, de planning, het tempo, het registreren van de beweging en de stand van de gewrichten en de spanning over spieren en pezen en vermoeidheid m.b.t. alle motorische vaardigheden.

Klachten DCD bij kinderen

De meest voorkomende klachten bij kinderen met DCD zijn:

  • Moeite met fijn motorische vaardigheden
  • Veel bewegingsonrust
  • Moeite om langdurig rechtop te zitten
  • Houterig bewegen
  • Moeite met bewaren van evenwicht
  • Slordig handschrift
  • Moeite met ingewikkelde vaardigheden

Bovenstaande klachten kunnen worden voorkomen door tijdige ontdekking en behandeling van motorische problemen bij kinderen.

Behandeling onhandige motoriek bij kinderen met de Atlas Zone Therapie

Het gebied rond de hoogste nekwervel, ook wel de atlas genoemd, kan een essentiële rol spelen bij de motoriek van kinderen. De Atlas Zone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt.

Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld.

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding.

Meestal is er maar één behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren. Het lichaam krijgt na een Atlas Zone behandeling de gelegenheid zich weer te herstellen. Hierdoor verminderen of verdwijnen lichamelijke klachten zoals motorische problemen.

De behandeling ontspant de belangrijkste spieren van het hoog-cervicale gebied. Kinderen die behandeld zijn, merken dit meteen. Ze ervaren meer ontspannen schouders en bekken en minder belasting bij knieën en voeten. Kinderen die vooral op de voorvoet lopen, zetten vaak direct na de behandeling meteen hun hele voet op de grond.

Resultaten motoriek bij kinderen na de Atlas Zone behandeling

Video afspelen
Video afspelen

Reviews behandeling motoriek bij kinderen

Wim heeft ons dochtertje zeer goed geholpen aan haar voorkeurshouding en torticollis. Met een soort van massage apparaat zorgde hij dat de dieper liggende spieren veel meer gingen ontspannen en met geweldig resultaat. Ze kan haar hoofd nu al veel beter bewegen. Aanrader!

Miranda Evers Avatar
Miranda Evers
04/06/2020

Bekijk meer reviews van cliënten over de Atlas Zone Therapie.