Migraine

Migraine is een aandoening aan je hersenen waarbij aanvallen met hoofdpijn voorkomen die over het algemeen samen gaan met uitvalsverschijnselen, misselijkheid of overgevoeligheid voor licht, geluid of geur.

Migraine is een neuro-vasculaire aandoening. Dit houdt in dat het een ziekte is waarbij bloedvaten, hersenen en zenuwen betrokken zijn.

Hoe ontstaat migraine?

Volgens de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten is de oorzaak van een migraineaanval onbekend. Wel is bekend dat mensen met migraine overgevoelig zijn voor sommige prikkels. Voor een groot deel is deze overgevoeligheid erfelijk bepaald.

Zodra de prikkeldrempel wordt overschreden, raken bepaalde delen van de hersenen overmatig belast. Deze ontregeling in het hoofd heeft uiteindelijk invloed op bloedvaten en zenuwen, die vervolgens migraine veroorzaken.

Symptomen migraine

Migraine kan op verschillende manieren voor komen. Bij migraine heb je meestal hoofdpijnaanvallen die tot wel 3 dagen kunnen duren.

Deze hoofdpijn is meestal een bonzende, heftige hoofdpijn die bij inspanning erger wordt. Overgevoeligheid voor licht en geluid, diarree, misselijkheid en/of braken zijn bijverschijnselen die vaak voorkomen.

Klachten migraine

Volgens het Erasmus Medisch Centrum kunnen we 2 vormen van migraine onderscheiden, migraine met aura en migraine zonder aura.

Migraine zonder aura

We spreken van migraine zonder aura indien er meer dan 5 aanvallen zijn, die 4 uur tot 3 dagen duren.

  • Hoofdpijn met een kloppend, bonzend of pulserend karakter
  • Hoofdpijn aan één kant je hoofd
  • Braken en/of misselijkheid
  • Gevoeligheid voor geluid en licht

Migraine met aura

Er sprake van migraine met aura als er ten minste twee migraine aanvallen zijn geweest waarbij:

  • Prikkelingen of een doof gevoel ontstaan in de ledematen of het gezicht
  • Het gezichtsvermogen afneemt
  • Lichtflitsen en/of vlekken in het gezichtsveld voorkomen

Deze migraine klachten kunnen matig tot ernstig zijn en verhinderen hierdoor de dagelijkse activiteiten. Door standaard activiteiten zoals traplopen kunnen de klachten toenemen.

Behandeling migraine met de Atlas Zone Therapie

Het gebied rond de hoogste nekwervel, ook wel de atlas genoemd, kan een essentiële rol spelen bij migraine. De Atlas Zone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt.

Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld.

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding.

Meestal is er maar één behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren. Het lichaam krijgt na een Atlas Zone behandeling de gelegenheid zich weer te herstellen. Hierdoor verminderen of verdwijnen lichamelijke klachten zoals migraine.

Resultaten migraine na Atlas Zone behandeling

Video afspelen
Video afspelen

Reviews behandeling migraine

Begin oktober voor het eerst bij Wim van den Berg geweest. Na vele jaren met regelmaat hoofdpijnen te hebben gehad. Diverse therapeuten te hebben afgelopen,wat verder geen resultaten had gebracht en alleen maar ergernis gaf,via een reclame spot bij hem terecht gekomen. Met de gedachte baad het niet dan schaadt het niet. Oorzaak van het gedoe een zwaar motorongeluk in mijn jeugd met als gevolg een nektrauma. Inmiddels ben ik 53 jaar oud dus......... Het resultaat tot nu toe is echt heel bijzonder ik kan mijn hoofd/nek weer alle kanten opdraaien en de zeurende hoofdpijn is tot nu VERDWENEN !!! Nogmaals bedankt Wim van den Berg

Marcel Avatar
Marcel
08/12/2020

Bij vele krakers geweest waar je alleen maar veel meer problemen van krijg en alles stuk maken en wat ook nog is veel geld kost GELUKKIG HOORDEN WIJ VAN DEZE ARTS hij heeft ons zeer goed geholpen waardoor ik van alle klachten af ben zeer tevreden en een aanrader deze arts neemt de oorzaak weg van klachten zoals rug,nek en hoofdpijnen e.d. ga hier naar toe!!

Hendri Rijkse Avatar
Hendri Rijkse
26/06/2020

Jarenlang ben ik teneergeslagen door zware hoofd- en aangezichtspijn. Een kennis adviseerde mij om Drs. v/d Berg te raadplegen. Na twee behandelingen mag ik al drie maanden zo goed als hoofdpijnvrij zijn. Dit is voor mij een groot wonder. Waarbij ik na de Heere God, Dhr. v/d Berg heel erg bedank voor de behandeling.

Marina Avatar
Marina
18/06/2020

Thuis komen bij Wim van den Berg. Een leven lang geworsteld met migraine en uitval daardoor. De persoon en methode van Wim vormen de sleutel waarvan ik al zo lang wist dat die ergens moest zijn. Heel blij dat ik die uiteindelijk gevonden heb!

bram groothoff Avatar
bram groothoff
21/05/2020

Dear Drs Wim,

Good morning to you !
I would like to thank you a million for the treatment on 30 June 2018. (I came from Singapore to KL to see you).
After 2 weeks, I feel a lot lot better though there are some new sensation or mild ache at different location.

Below are the obvious improvements of my body after the Atlas Zone treatment.
1. My serious migraine (at the back of my head) which attack me ever 2-3 days per week, totally disappeared.
2. My lower back ache which attacked me almost every day 5am in the morning has seen lots of improvement, 80% improved.
3. My joints pain (knee, shoulder, wrist, jaw). Wrist almost 90%, shoulder still remain unchanged, still pain when I lift my right hand.
4. My Nose Block ( 24 hours/7 days), now improve 50% ! I can sleep well without using nose spray or other method.
5. My neck can bend 90% perfect and feeling much looser than before.

Although I have some new sensation or mild ache after treatment, I am still feeling very very happy compared to before the treatment.
The ache is like 90% gone, except my left leg for the last 2 days and right shoulder still stubbornly having some ache when I lift my arm.

Again, I want to thank you very very much for the treatment. You have really saved my life. Migraine alone, which was torturing me for the past few years, is now gone.
My life improve a lot because of you.

Ronald Lee Chin Heng Avatar
Ronald Lee Chin Heng
31/01/2019

Ik heb precies 40 jaar geleden bij een auto-ongeval nekletsel opgelopen, o.a. whiplash. De jaren erna altijd hoofdpijn gehad en een nek die niet goed draaide. Na de eerste behandeling kon ik mijn nek weer goed draaien. De hoofdpijn is veel minder geworden. Ik had de weken erna veel pijn in de onderrug. Ben er nog niet, maar heb wel goede hoop.

Willem Avatar
Willem
11/04/2018

Na veel jaren bij fysio, manuele therapie, Cesar-therapie en chiropractie ben ik ontzettend blij dat ik hier terecht ben gekomen. Voor de behandeling werd ik dagelijks wakker met hoofdpijn en verschrikkelijke nekklachten. Ik was hierdoor erg prikkelbaar en kon op deze jonge leeftijd niet doen wat een meisje van mijn leeftijd hoort te doen.

Na deze behandeling heb ik 2 weken spierpijn gehad door mijn hele lichaam, wat niet zo heel gek is. Ik had een flinke scheefstand. Ik had vanaf baby af aan heupdysplasie en dit zal waarschijnlijk een oorzaak zijn van mijn scheefstand.

Ik ben inmiddels 3 weken verder en merk al heel veel verschil. Ik heb geen hoofdpijn meer, ik heb bijna altijd warme handen en voeten, mijn nek voelt voor 80 procent beter met hoe het voor de behandeling was en ik ben niet meer prikkelbaar. Ik voel me sterker worden lichamelijk maar ook geestelijk. Al met al voel ik me zo veel beter als voorheen en raad ik dit mensen echt aan. Op naar een betere toekomst voor mijn lichaam!

Jennifer van de beek Avatar
Jennifer van de beek
03/11/2017

Graag wil ik nog even laten weten hoe het met mij gaat na de behandeling een halfjaar geleden. N.a.v. een goede ervaring van mijn vriendin (Janneke Broere) ben ik bij u beland.

Sinds de basisschool had ik last van migraineaanvallen. Deze begonnen met gezichtsverlies waarna er een zeer heftige hoofdpijn optrad. Daardoor kon ik niet meer functioneren en alleen in een donkere kamer liggen. Dit duurde zeker een halve dag en soms een hele dag.

Na de puberteit werden de aanvallen minder, gemiddeld 2x per jaar. Op vakantie in 2013 kreeg ik om de 3 dagen een aanval en ben toen eerder naar huis gegaan. Bij thuiskomst kreeg ik door de huisarts bètablokkers voorgeschreven. Dit hielp gedeeltelijk, maar de medicijnen voelden niet goed. Die wilde ik niet heel mijn leven slikken.

Na de atlasbehandeling heb ik geen enkele aanval meer gekregen. Niet bij rust, niet bij stress, niet rond het hardlopen, bij niets. Het is super! Ik ben alles blijven doen wat ik voorheen deed. Wat een bevrijding om gewoon je kinderen te kunnen verzorgen zonder hulp te hoeven inschakelen bij een aanval. Inmiddels heb ik meerdere vrienden en kennissen naar u verwezen.

Marian Landman Avatar
Marian Landman
07/08/2017

Bekijk meer reviews van cliënten over de Atlas Zone Therapie.