Klachten tijdens en na zwangerschap

Klachten tijdens en na zwangerschap

Vanzelfsprekend verandert het lichaam van een vrouw tijdens de zwangerschap. Het gewicht neemt toe en de lichaamshouding past zich aan. Ongeveer de helft van de vrouwen krijgt tijdens hun zwangerschap of na de bevalling te maken met klachten.

Denk aan klachten rondom het bekken, zoals bekkeninstabiliteit. Ook komen pijnklachten in de lage rug en benen voor. Deze klachten kunnen continu aanwezig zijn of optreden na langdurig lopen, zitten of in één houding staan.

Hoe ontstaan klachten tijdens en na de zwangerschap?

Pijnklachten kunnen veroorzaakt worden door (over)belasting van de buik- en rompspieren, persen of door het continu aanspannen van de bekkenbodemspieren. Dit laatste kan bekkenbodemklachten geven zoals urine-incontinentie en seksuele problemen.

Zwangerschappen veroorzaken ook vaak een verminderde belastbaarheid van het bekken. De mate van belasting wordt daarbij bepaald door de stand van het bekken.

Symptomen van klachten tijdens en na de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap verandert je houding en gewicht en zullen je bekkengewrichten meer beweeglijk worden. Hierdoor kun je pijn in het bekken of rugklachten krijgen.

Lage rugpijn komt het meeste voor en is een hevige en zeurderige pijn in je onderrug. Omdat je baarmoeder met banden aan je rug vast zit, wordt je buik naar voren getrokken waardoor je een holle rug krijgt. Vervolgens kun je wat achterover gaan leunen om jezelf in evenwicht te houden. Dit kan zorgen voor klachten van je onderrug tot je liezen.

Rugklachten kunnen tevens een symptoom zijn van een blaasontsteking. Als je vaker dan normaal moet plassen en hierbij een branderig gevoel hebt kun je dit beter direct bij de huisarts laten controleren.

Klachten tijdens en na de zwangerschap

De meest voorkomende klachten tijdens en na de zwangerschap zijn:

  • Pijn aan de voorkant van het bekken dat eventueel kan uitstralen via de binnenkant van je bovenbeen, naar je lies of vagina
  • Pijn in de lage rug, boven je stuitje. Dit kan uitstralen naar de je bil, lies en achterzijde van je bovenbeen of onderbeen
  • Pijn rond je stuitje. Deze pijn verergert vaak bij vermoeidheid en sommige bewegingen zoals draaien met je rug, bukken en onverwachte bewegingen

Bovenstaande klachten kunnen worden voorkomen door tijdige ontdekking en behandeling van de klachten.

Behandeling klachten tijdens en na zwangerschap met de Atlas Zone Therapie

Het gebied rond de hoogste nekwervel, ook wel de atlas genoemd, speelt een essentiële rol bij de bekkenstand. Een scheefstand van de atlas kan zelfs bekkeninstabiliteit veroorzaken. Door het gebied rond de atlas te behandelen, kan het bekken gecorrigeerd worden. De Atlas Zone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt.

Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld.

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding.

Meestal is er maar één behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren. Tijdens de Atlas Zone behandeling wordt doorgaans het bekken gecorrigeerd.

Het lichaam krijgt na een de behandeling de gelegenheid zich weer te herstellen. Hierdoor verminderen of verdwijnen lichamelijke klachten zoals de klachten tijdens en na de zwangerschap. Over het algemeen behandelen we uit voorzorg de atlas van vrouwen niet tijdens de eerste helft van de zwangerschap.

Reviews behandeling klachten tijdens en na de zwangerschap

Ik heb jaren met allerlei onbestemde klachten, en 2 ½ jaar met steeds grotere nekproblemen rondgelopen. Ben bij osteopaten, masseuses, acupuncturisten geweest om het te laten verhelpen, zonder resultaat. Uiteindelijk bij Drs. Van den Berg terechtgekomen voor een atlascorrectie, min of meer als een laatste poging. En dat heeft na twee behandelingen goede, en ik denk permanente, resultaten opgeleverd.

Het gesuis in mijn hoofd wordt steeds minder, ik slaap weer (bijna) normaal, ik voel me beter, steeds meer mezelf. Alle spieren aan de rechterkant van mijn hele lichaam moeten het nog wel even met de nieuwe situatie eens worden (ze hebben zó lang in een vreemde positie vastgezeten) en dat voelt niet altijd rustig of lekker aan, maar tegelijkertijd wel 'rustgevend', omdat ik weet dat eraan gewerkt wordt en dat de uiteindelijke 'bestemming' een normaal-functionerende fysiologie en psychologie is. Hartelijk bedankt!

Theodora Avatar
Theodora
19/07/2017

Na mijn zwangerschap 32 jaar geleden bleef ik lage rugklachten houden. Huisarts zei toen dat ik er maar aan moest wennen. In 2015 kon ik geen 3 km meer lopen zonder stuk te gaan van de pijn. Als nieuwe cliënt bij een biologisch tandarts werd ik getest en kwam er naar voren dat ik een atlascorrectie nodig had. Na de atlasbehandeling trad langzaam maar zeker verbetering in. Nu kan ik iig weer 10 km lopen zonder rugklachten. Het is een pittige behandeling. De eerste dagen zit je even ‘vreemd in je vel’, maar toch voelt het goed. M’n nekgebied voelde als één grote blauwe plek. Maar daarna kwamen er diverse momenten waarop ik me bewust werd: hé dit voelt beter, of dat pijngevoel is weg.

Hopelijk vinden nog veel mensen de weg naar de Atlaszone-methode, zodat hun leven weer klachtenvrij wordt.

Elly Avatar
Elly
12/06/2017

Na twee jaar last te hebben gehad van dagelijkse spanningshoofdpijn en allerlei soorten medicijnen geprobeerd te hebben, heb ik mijn atlas laten corrigeren. Direct na de behandeling was mijn hoofdpijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Nu, een aantal weken later, heb ik sporadisch last van hoofdpijn. Tevens slaap ik makkelijker in en word ik minder snel wakker. Ontzettend bedankt!

Rob Avatar
Rob
11/09/2016

Bekijk meer reviews van cliënten over de Atlas Zone Therapie.