Gevoelloosheid en tintelingen

Gevoelloosheid en tintelingen  

Gevoelloosheid en tintelingen in handen of voeten zijn abnormale gevoelens die regelmatig voorkomen. Meestal is de oorzaak onbekend. Soms is verder onderzoek nodig wanneer de klachten het dagelijkse leven belemmeren. Vaak wordt de oorzaak niet gevonden.

Hoe ontstaan gevoelloosheid en tintelingen?

Gevoelloosheid en tintelingen kunnen bijvoorbeeld het gevolg zijn van over- of onderbelasting van de hand. Wanneer de hand of pols te lang in een ‘verkrampte’ houding zijn, kan de zenuw naar de hand knel gaan zitten en tintelende handen veroorzaken.

Ook kan er lokale druk op een zenuw zijn. Hierdoor kunnen klachten ontstaan in de gebieden die door de aangedane zenuw worden aangestuurd. De betrokken spieren kunnen daardoor spierzwakte, spierafname en trekkingen vertonen.

Druk op de zenuwen

Druk op de zenuwen kan door verschillende oorzaken komen. Eén daarvan is het Carpaal tunnelsyndroom. Hierbij wordt de zenuw die de wijsvinger aanstuurt bekneld. De zenuw kan door de beknelling niet goed meer communiceren met de hersenen, met tintelingen als gevolg.

Slapende of tintelende ledematen kunnen ontstaan door druk op een zenuw vanuit de nek. Vanuit de nek, ook wel het cervicale gebied genoemd, lopen veel verschillende zenuwen door het lichaam. Iedere zenuw beïnvloedt een stukje van de ledematen. Waar precies de tintelingen of gevoelloosheid voor komt, ligt aan de locatie van de beknelling. Gevoelloosheid of tintelingen kunnen daarnaast ook een symptoom zijn van een nekhernia, artrose of een wervelblokkade.

Symptomen gevoelloosheid en tintelingen

Vaak heb je een doof gevoel in handen, armen, voeten of benen.
Een doof gevoel of tintelingen kunnen vaak worden veroorzaakt door ‘met je benen over elkaar zitten’ of ‘op je arm in slaap vallen’.

Indien er sprake is van gevoelloosheid en tintelingen zonder duidelijke oorzaak, dan is dit vaak een symptoom voor een onderliggend probleem zoals het carpaal tunnel syndroom.
Gevoelloosheid en tintelingen worden in de medische wereld paresthesie genoemd.

Gevoelloosheid en tintelingen klachten

De meest voorkomende klachten bij gevoelloosheid en tintelingen zijn gevoelsstoornissen of motorische klachten:

  • Pijn
  • Te veel of te weinig gevoel
  • Stekend of tintelend gevoel
  • Spierzwakte
  • Spiervermindering

Bovenstaande klachten kunnen worden voorkomen door tijdige ontdekking en behandeling van de gevoelloosheid en tintelingen.

Gevoelloosheid en tintelingen behandeling met de Atlas Zone Therapie

Het gebied rond de hoogste nekwervel, ook wel de atlas genoemd, kan een essentiële rol spelen bij gevoelloosheid en tintelingen. De Atlas Zone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt.

Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld.

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding.

Meestal is er maar één behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren. Het lichaam krijgt na een Atlas Zone behandeling de gelegenheid zich weer te herstellen. Hierdoor verminderen of verdwijnen lichamelijke klachten zoals gevoelloosheid en tintelingen in de ledematen.

Resultaten gevoelloosheid en tintelingen na de Atlas Zone behandeling

Video afspelen

Reviews behandeling gevoelloosheid en tintelingen

Vorige week heb ik een behandeling gehad. In de eerste paar dagen had ik een gevoel dat mijn lichaam een reset onderging, en ik zelf geen grip had op mijn lichaam en geest.

Nu gaat het beter en ik durf het nog niet hardop te zeggen, maar de pijn in mijn nek en schouders is een stuk verminderd. Ik kan mijn nek beter draaien (maar nog niet voldoende). Energie is ook beter. Mijn man viel het op dat de trillingen in mijn gezicht weg zijn na uw behandeling. Er is duidelijk veel veranderd, ook al ben ik nog in het beginstadium. Ook de rest van mijn rug is aan het veranderen.

Met vriendelijke groet uit Garschagen

Annelies Bosma Avatar
Annelies Bosma
07/08/2017

Bekijk meer reviews van cliënten over de Atlas Zone Therapie.