Duizeligheid

Duizeligheid

Duizeligheid is een gevoel dat je beleeft als de relatie tussen jou en de ruimtelijke omgeving verstoord is.
Dit gevoel kan verschillen per persoon. Het kan gaan om draaierigheid, desoriëntatie, zweverigheid of het idee hebben alsof de wereld draait. Ook kan het voelen alsof je rondtolt of omvalt.

Hoe ontstaat duizeligheid?

Er is geen specifieke oorzaak voor duizeligheid te noemen. Ongeveer de helft van de mensen die duizelig zijn heeft last van het binnenoor of evenwichtsorgaan.

Ruim 30% voelt zich duizelig als gevolg van hyperventilatie en bij de overige personen is geen duidelijke oorzaak aan te wijzen. Het ervaren hiervan is helaas ‘een gevoel’ dat niet gemeten kan worden.

Symptomen duizeligheid

Duizeligheid komt best vaak voor. Bij 3 tot 14% van de mensen die naar de huisarts gaan, is duizeligheid de hoofdklacht. Vaak is het een symptoom van een ander ziektebeeld zoals:

 • Een lage bloeddruk
 • Hyperventilatie
 • Een virus in het binnenoor
 • Syndroom in de cervicale wervelkolom
 • Doorbloedingsstoornis van de kleine hersenen of het evenwichtsorgaan

Daarnaast kan je je duizelig voelen door bijwerking van een geneesmiddel.

Klachten duizeligheid

De meest voorkomende klachten bij duizeligheid zijn:

 • Angst
 • Onzekerheid
 • Transpireren
 • Misselijkheid en braken
 • Dubbelzien
 • Loopstoornissen
 • Oorsuizen
 • Hoofdpijn
 • Overgevoeligheid voor licht of geluid

Bovenstaande klachten kunnen worden voorkomen door tijdige ontdekking en behandeling van de duizeligheid.

Duizeligheid behandeling met de Atlas Zone Therapie

Het gebied rond de hoogste nekwervel, ook wel de atlas genoemd, kan een essentiële rol spelen als je je duizelig voelt. De Atlas Zone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt.

Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld.

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding.

Meestal is er maar één behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren. Het lichaam krijgt na een Atlas Zone behandeling de gelegenheid zich weer te herstellen. Hierdoor verminderen of verdwijnen lichamelijke klachten zoals duizeligheid.

Klachten van draaierigheid en misselijkheid kunnen veroorzaakt worden door scheefstand van de atlas. Een scheve atlas kan belastend zijn voor evenwichtsorganen en het gehoororgaan.

De Atlas Zone methode is met name een oplossing wanneer je je duizelig voelt als gevolg van een slechte doorbloeding in het hoog-cervicale gebied, dichtbij het evenwichtsorgaan.

Wanneer draaierigheid een bijverschijnsel is van hoofdpijn of migraine, kan de Atlas Zone behandeling in de meeste gevallen ook helpen.

Resultaten draaierigheid na de Atlas Zone behandeling

Video afspelen

Reviews behandeling draaierigheid

Hoe hij 't doet, doet ie 't ! Na de Atlaszone hoofdbehandeling van 20 mei jl. was er direct al sprake van positieve gedaantewisseling in mijzelf en in mijn fysiek. Mijn hele scheefstand werd vanaf de Atlaszone t/m mijn tenen recht en in balans gemanoeuvreerd waardoor ik het gevoel kreeg alsof ik mijn hiervoor terneergeslagen body en mind-status had ingeruild voor een Ik-Ga-Weer-Leven-status. Op 8 juni jl. de nazorgbehandeling gehad als een soort van finetuning. Mensen herkennen mij niet meer omdat ik kennelijk ook een andere uitstraling vertoon van in mijn gezicht en lichaamshouding en mijn geactiveerde praten, doen en laten. Met dit laatste probeer ik nu dagelijks mensen met soortgelijke klachten positief te beïnvloeden om zichzelf of de mensen om hun heen deze overweldigende therapievorm te gunnen. Ik ben er vorige maand voor open gaan staan omdat mijn wereld met de week kleiner werd naar gelang mijn hoofd- en nekklachten groeide en uiteindelijk ook chronisch hoofdpijnen bij de eerste de beste 'verkeerde' beweging. Heb ook veel méér zin om activiteiten weer op te pakken waar ik tot 3 weken geleden niet eens aan kon denken. Dan heb ik het niet over bunji-jumpen of wildwatervaren maar gewoon weer stevig wandelen, muziek maken of überhaupt muziek luisteren of een spontane sociale praatje maken. Ik ben blij, nu al bijna 4 weken. Een korte resumé over mijn situatie. Sinds januari 2016 geconfronteerd met de diagnose één defecte evenwichtsorgaan en volledige doofheid aan één oor. Na de medische bevindingen jaren gewerkt middels diverse aangereikte therapieën voor het bewerkstelligen van langere tussenpozen van minder last van vooral enorme duizeligheid, maar ook voor mijn zwaar gedaalde stemmingen. In september 2019 kreeg ik een langslepende terugslag waarna ik tot een maand terug serieus vreesde dat dit het was waar ik de rest van mijn leven mee moest dealen. 4,5 jaar na aanvang van deze ellende heb ik dus recentelijk pas een zorg mogen ontdekken en ervaren die mij in ieder geval de basis heeft teruggegeven om mijn leven weer echt te beleven. Een basis als balans en heel veel geloof in mijzelf en in mijn lichaamskracht. Ook geweldig te vernemen dat deze behandelmethode nu ook ter sprake is gekomen bij gerelateerde medici in het AMC en wellicht een erkenning van zijn werk nu een kwestie van tijd zal zijn. Ik zeg nu als levend bewijs: TERECHT!

Daniël van Maanen Avatar
Daniël van Maanen
17/06/2020

Via een vriendin gewezen op deze behandeling. Ik ben twee jaar duizelig geweest en had pijn in mijn nek aan de rechterzijde. Ook had ik regelmatig steken in mijn onderrug aan de rechterzijde. Mijn rechterlies stond altijd enorm onder spanning.

Na de behandeling van mijn nekspieren, die overigens niet zo ontspannend is als ik had gehoopt, had ik een week last van een beurs gevoel in mijn nek. Maar de positieve effecten waren al snel voelbaar. Na 11 weken een controle en een tweede kleine behandeling gehad. Ik ben super blij met het resultaat tot nu toe, het gaat veel beter, duizeligheid is weg en de pijn ook bijna. Het duurt gewoon een aantal weken voor alles is uitgewerkt en je het resultaat hebt. Bedankt, ik ben heel blij.
Groeten Stephan

Stephan Avatar
Stephan
27/05/2020

Het licht in mijn hoofd ging aan.
Enorme verlichting in de nek en schouders.
Een grote correctie van het lichaam,
rug, heup, knieën, alles deed de eerste weken pijn.
Daarna werd ik gedwongen in een betere houding,
door recht op te staan en te lopen.
Helder zicht, beter zien.
Niet echt meer duizelig geweest.
Ook mijn hoofd weer redelijk naar achteren kunnen buigen,
de schouders dragen zich zelf weer wat een opluchting.
Met recht gesproken, er viel een last van mijn schouders.

Minder positieve reactie, …. van voorbij gaande aard??
Nog wel een lichte herhaling van duizeligheid.
Gelukkig in een veel mindere mate.
Een paar keer per week duf wakker worden
en het idee te hebben ….. het komt toch niet terug?
Maar gelukkig na wat zalf massage en wat smeren met zalf 'counter pain'
en een warme das komt het fijne gevoel weer terug.
De tinnitus is ook erg wisselend, van zeer luid, tot fluisterend.

Hoort dit bij het regeneratie proces?
Vele jaren last gehad van duizeligheid, veel behandelingen ondergaan
bij de reguliere behandelaars, echter zonder succes.
Zoals u kunt lezen heeft de Atlas Zone behandeling mij veel goeds gebracht.

Hartelijk bedankt voor de Atlas behandeling.

J. de Weerd Avatar
J. de Weerd
04/12/2019

Sinds mijn 28e heb ik nekproblemen en de laatste 3 jaar heb ik hierdoor ook duizeligheid. Daar is brommen in de oren bijgekomen, dit gaat dag en nacht door.
In de vele ziekenhuizen die ik heb bezocht vonden ze geen oorzaak. Via mijn schoonzoon ben ik bij de Atlaszone terecht gekomen. Mijn duizeligheid is sinds de behandeling zo goed als verdwenen. Ook met het brommen in de oren gaat het veel beter. Als het weer een beetje minder gaat, laat ik mij weer behandelen en dan ben ik weer zo goed als nieuw. Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen en mij heb laten behandelen.

Johanna van de Grift Avatar
Johanna van de Grift
25/05/2017

Bekijk meer reviews van cliënten over de Atlas Zone Therapie.