Beperking in het draaien van het hoofd

Beperking in het draaien van het hoofd

De nek is een ingewikkeld systeem van spieren, bloedbanen en zenuwen. Door het draaien en bewegen van het hoofd, wordt de nek continu gebruikt. Hierdoor is de nek zeer kwetsbaar voor letsel. Uit onderzoek blijkt dat nekklachten, naast rugklachten, één van de meest voorkomende lichamelijke klachten zijn.

Hoe ontstaat een draaibeperking van het hoofd?

Wanneer je moeite hebt met het draaien van de nek, heb je vaak veel problemen in het dagelijkse leven. Denk aan problemen tijdens het autorijden en fietsen. De oorzaak van een draaibeperking van het hoofd wordt gezocht in het onwillekeurig verkrampen van spieren in de nek.

Mogelijke oorzaken verkramping nekspieren

  • Geblokkeerde nekwervel
  • Slechte lichaamshouding

Symptomen draaibeperking

De symptomen kunnen verschillen per nekaandoening. Pijn in je nek voelt vaak als een vervelende, zeurende pijn. Deze pijn kun je ervaren aan beide kanten of aan één kant van de nek.

Vaak kun je hierom je nek minder goed draaien zoals bij het omkijken op de fiets of in de auto. Bij beweging voelen je spieren dan strak aan en in enkele gevallen zal het voelen alsof je nek kraakt bij het draaien van je hoofd.

Klachten bij draaibeperking van het hoofd

De meest voorkomende klachten bij een draaibeperking van het hoofd zijn:

  • Pijn in de nek
  • Pijn in de schouders
  • Pijn bij voorover- of naar achteren buigen van de nek
  • Pijn bij draaien van de nek
  • Beperking bij draaien van de nek
  • Krakende nek
  • Duizelig
  • Hoofdpijn
  • Migraine

Bovenstaande klachten kunnen worden voorkomen door tijdige ontdekking en behandeling van de draaibeperking.

Behandeling draaibeperking met de Atlas Zone Therapie

Het gebied rond de hoogste nekwervel, ook wel de atlas genoemd, speelt een essentiële rol bij het draaien van het hoofd. De Atlas Zone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt.

Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld.

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding.

Meestal is er maar één behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren. Vrijwel direct na de eerste Atlas Zone behandeling merk je meestal meteen dat het draaien van het hoofd weer soepel gaat. Dit houdt ook vaak aan op langere termijn.

Reviews nekbehandeling

Begin oktober voor het eerst bij Wim van den Berg geweest. Na vele jaren met regelmaat hoofdpijnen te hebben gehad. Diverse therapeuten te hebben afgelopen,wat verder geen resultaten had gebracht en alleen maar ergernis gaf,via een reclame spot bij hem terecht gekomen. Met de gedachte baad het niet dan schaadt het niet. Oorzaak van het gedoe een zwaar motorongeluk in mijn jeugd met als gevolg een nektrauma. Inmiddels ben ik 53 jaar oud dus......... Het resultaat tot nu toe is echt heel bijzonder ik kan mijn hoofd/nek weer alle kanten opdraaien en de zeurende hoofdpijn is tot nu VERDWENEN !!! Nogmaals bedankt Wim van den Berg

Marcel Avatar
Marcel
08/12/2020

hallo, ik ben cora witter en ben 23 september j.l bij wim van den berg ik de praktijk geweest voor een behandeling van de atlas.
na zo ongeveer 30 jaar pijn in mijn gehele lichaam en vele behandelingen verder met diagnose firbromialgie, nu eindelijk verlost van mijn pijn klachten .
ik sta weer met beide benen letterlijk stevig op de grond kan weer met gemak de trap op en af zelfs met een volle wasmand. de pijn in nek en rug zijn weg en ik kan mijn hoofd weer vrij draaien.
ik kan mijn hobby "mime" weer uitoefenen.
ik ben weer een blij mens met hoop in de toekomst.
met grote dank aan Wim.

Cora Witter Avatar
Cora Witter
07/11/2020

Het is ongelofelijk wat het effect is van een atlascorrectie. Al meteen na de behandeling kon ik mijn nek beter draaien en knakte mijn kaak niet meer tijdens het kauwen. Nu, enkele weken later heb ik totaal geen pijnklachten meer in mijn nek en ook mijn kaak is meer ontspannen gebleven. Ik ben blij dat ik de correctie heb laten doen.

Monique Visser Avatar
Monique Visser
09/06/2020

Het licht in mijn hoofd ging aan.
Enorme verlichting in de nek en schouders.
Een grote correctie van het lichaam,
rug, heup, knieën, alles deed de eerste weken pijn.
Daarna werd ik gedwongen in een betere houding,
door recht op te staan en te lopen.
Helder zicht, beter zien.
Niet echt meer duizelig geweest.
Ook mijn hoofd weer redelijk naar achteren kunnen buigen,
de schouders dragen zich zelf weer wat een opluchting.
Met recht gesproken, er viel een last van mijn schouders.

Minder positieve reactie, …. van voorbij gaande aard??
Nog wel een lichte herhaling van duizeligheid.
Gelukkig in een veel mindere mate.
Een paar keer per week duf wakker worden
en het idee te hebben ….. het komt toch niet terug?
Maar gelukkig na wat zalf massage en wat smeren met zalf 'counter pain'
en een warme das komt het fijne gevoel weer terug.
De tinnitus is ook erg wisselend, van zeer luid, tot fluisterend.

Hoort dit bij het regeneratie proces?
Vele jaren last gehad van duizeligheid, veel behandelingen ondergaan
bij de reguliere behandelaars, echter zonder succes.
Zoals u kunt lezen heeft de Atlas Zone behandeling mij veel goeds gebracht.

Hartelijk bedankt voor de Atlas behandeling.

J. de Weerd Avatar
J. de Weerd
04/12/2019

Ik heb precies 40 jaar geleden bij een auto-ongeval nekletsel opgelopen, o.a. whiplash. De jaren erna altijd hoofdpijn gehad en een nek die niet goed draaide. Na de eerste behandeling kon ik mijn nek weer goed draaien. De hoofdpijn is veel minder geworden. Ik had de weken erna veel pijn in de onderrug. Ben er nog niet, maar heb wel goede hoop.

Willem Avatar
Willem
11/04/2018

Jarenlang ben ik onder behandeling geweest van manueeltherapeuten omdat ik last van mijn nek had. Vooral bovenin, onder de schedelrand. Ik bleef doorzoeken naar een oplossing, omdat ik niet elke twee weken gekraakt wilde worden, en dan nog niet lekker kunnen bewegen. Dagelijks had ik last van mijn nek, ik kon niet goed draaien met mijn hoofd en was mijn nek iedere avond aan het los maken(masseren). Mijn leven werd beïnvloed door mijn nekpijn.

In juni ben ik behandeld met de Atlaszone therapie in Maassluis, Medisch Centrum Docwerk. Gelijk na de behandeling voelde ik dat de nekspieren in mijn nek ontspannen waren, het voelde niet meer hard aan. De eerste week had ik een beetje een spierpijn gevoel maar daarna was het geweldig! Ik kon en durfde het haast niet geloven.

Het is nu 3 maanden geleden dat ik behandeld ben en ik voel me nog steeds super. Ik kan rechtop lopen, mijn schouders zijn ontspannen en ook mijn nek kan ik goed bewegen. Ik heb geen therapeut meer nodig! Ik kan alles weer doen, ben pijnvrij en dat is een fantastisch gevoel.

Judith Avatar
Judith
11/09/2017

Na een hernia, twee meniscusoperaties en driemaal een operatie wegens blaasverzakking en van de ene specialist naar de andere gelopen te zijn, kreeg ik de diagnose poly-arthrose en fibromyalgie. Ik kwam in een steeds somber wordend leven door die dagelijkse pijn. Poly-arthrose…mijn gewrichten zaten pijnlijk vast en ik moest er maar mee leren leven, zei de specialist. Op een gegeven moment kon ik m’n nek niet meer draaien. Ik ben toen op internet gaan zoeken en kwam bij de Atlaszone-praktijk in Maasluis terecht.

Na de behandeling merkte ik op weg naar huis al verschil. Ik kon voor het eerst sinds jaren m'n kiezen weer op elkaar zetten. Eén dag voelde het alsof ik geen vat had op mijn eigen lichaam en geest. Alsof ik buiten de werkelijkheid leefde. Na drie dagen was het beurse gevoel in m’n nek weg. Elke dag had ik minder last van m'n gewrichten. Ik liep weer normaal, en zelfs rechtop. Ook mijn nek kon ik weer draaien zonder het gevoel dat ‘i zou afbreken.

Elke dag gaat het beter; ik voel mijn kracht weer terugkomen. De pijn is nagenoeg weg. Ik kan nu bijna alles weer, wat ik de laatste 10 jaar niet heb gekund. Echt een bijzondere behandeling, ik zou het een liefdevolle reset willen noemen.
Drs. Wim van den Berg is een prettige, zachtmoedige persoonlijkheid en ik ben hem onnoemelijk dankbaar voor het herstel dat door zijn behandeling teweeg is gebracht.
Deze behandeling is voor mij een groot cadeau. Ik raad het iedereen in mijn omgeving aan.

Anja Avatar
Anja
08/09/2017

Vorige week heb ik een behandeling gehad. In de eerste paar dagen had ik een gevoel dat mijn lichaam een reset onderging, en ik zelf geen grip had op mijn lichaam en geest.

Nu gaat het beter en ik durf het nog niet hardop te zeggen, maar de pijn in mijn nek en schouders is een stuk verminderd. Ik kan mijn nek beter draaien (maar nog niet voldoende). Energie is ook beter. Mijn man viel het op dat de trillingen in mijn gezicht weg zijn na uw behandeling. Er is duidelijk veel veranderd, ook al ben ik nog in het beginstadium. Ook de rest van mijn rug is aan het veranderen.

Met vriendelijke groet uit Garschagen

Annelies Bosma Avatar
Annelies Bosma
07/08/2017

Bekijk meer reviews van cliënten over de Atlas Zone Therapie.