Beenlengteverschil

Beenlengteverschil

Uit onderzoek blijkt een overgroot deel van de bevolking een beenlengteverschil heeft.

Grofweg zijn er twee soorten beenlengteverschillen:

  • In de meeste gevallen is het wat genoemd wordt een ‘functioneel beenlengteverschil’. Dit wil zeggen dat er een beenlengteverschil optreedt in het dagelijks leven zonder dat één been echt anatomisch korter is dan het andere. Dit kan voor behoorlijke problemen zorgen.

  • Bij een heel klein deel van de bevolking is het beenlengteverschil een echt, anatomisch verschil. Eén been is dus werkelijk korter dan het andere.

Beenlengteverschil kan verschillende lichamelijke klachten veroorzaken. Het staat niet vast bij welk lengteverschil er klachten kunnen optreden. Dit is per persoon verschillend. Onder andere rugpijn en bekkenproblemen, soms met uitstralingspijnen naar de benen kunnen het gevolg zijn.

Hoe ontstaat beenlengteverschil?

De oorzaak van een functioneel beenlengteverschil ligt in de kanteling of scheefstand van het bekken, hetgeen meestal een gevolg is van de scheefstand en/of kanteling van de atlas.

Dus, wat is het meest logische om eerst te behandelen? Vanzelfsprekend de eerste oorzaak, namelijk de atlas (in de meeste gevallen).

Bij een anatomisch (echt) beenlengteverschil kan er sprake zijn van een aangeboren afwijking of een groeistoornis, bijvoorbeeld als gevolg van een kinderziekte. Maar meestal komt het anatomische beenlengteverschil voor na een operatie aan de voet, de knie of de heup.

Beenlengteverschil symptomen

Bij een beenlengteverschil gaat men letterlijk enigszins scheef staan. Men rust meer met het gewicht van het lichaam aan de kant van het kortere been. Vandaar dat veel mensen als men staat of ergens wacht, bijvoorbeeld bij een bushalte, het langere been gebogen neerzet. Op deze wijze compenseert men het verschil enigszins, maar het probleem blijft.

Zooltjes die het beenlengteverschil proberen op te heffen, werken meestal aan de buitenkant. De bekkenscheefstand wordt hierdoor niet opgeheven! Voor mensen met een anatomisch beenlengteverschil kan een zooltje wél uitkomst bieden.

Beenlengteverschil klachten

De meest voorkomende klachten bij lengteverschil van benen zijn:

  • Pijn in de lage rug
  • Stressfracturen door overbelasting
  • Balansproblemen bij het staan
  • Osteoartritis (ontsteking) van de heup
  • Afwijkende manier van lopen
  • Pijn in benen en knieën
  • Hardloopblessures
  • Vermoeidheid

Bovenstaande klachten kunnen worden voorkomen door tijdige ontdekking en behandeling van het lengteverschil.

Beenlengteverschil behandeling met de Atlas Zone Therapie

Het gebied rond de hoogste nekwervel, ook wel de atlas genoemd, speelt een essentiële rol bij beenlengteverschil. De Atlas Zone behandeling is een veilige methode. Tijdens de behandeling wordt de atlas niet gemanipuleerd of gekraakt.

Met behulp van een geavanceerd apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, worden de spieren die net onder de schedel liggen behandeld.

Door deze behandeling ‘putten’ de spieren onder de schedel uit, zodat ze loskomen. Zo krijgt de atlas de vrijheid om weer op de juiste plek te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning in banden, spieren en weefsels. Er vindt een zogenaamde reset plaats, die vaak letterlijk voelt als een bevrijding.

Meestal is er maar één behandeling nodig om de atlas weer goed te positioneren. Tijdens de Atlas Zone behandeling wordt doorgaans het bekken gecorrigeerd en het beenlengteverschil opgeheven.

Resultaten beenlengteverschil na de Atlas Zone behandeling

beenlengteverschil voor behandeling
Lengteverschil vóór Atlas Zone behandeling
beenlengteverschil na behandeling
Lengteverschil ná Atlas Zone behandeling
beenlengteverschil vóór behandeling foto 02
Lengteverschil vóór Atlas Zone behandeling
beenlengteverschil ná behandeling foto 02
Lengteverschil ná Atlas Zone behandeling
Video afspelen

Reviews behandeling beenlengteverschil

Dankzij Wim ben ik na 12 jaar eindelijk van de pijn in mijn onderrug af. Wim is een rustige, relaxte man die je op je gemak stelt en zijn werkwijze goed uitlegt. Het lengte verschil in mijn benen is opgelost, waardoor ik nu stevig op 2 benen sta als ik stilsta. (Ipv dat ik sta te wiebelen van mijn ene naar mijn andere been) En voor de dames onder ons, zelfs de pijn in mijn buik en rug tijdens ons maandelijkse momentje is aanzienlijk minder geworden! Ik raad deze behandeling iedereen aan!

Nikki Hoff Avatar
Nikki Hoff
27/02/2021

Onlangs heb ik een atlas behandeling gehad van Wim van den Berg. Ik bleek een behoorlijk beenlengte verschil te hebben. Dat was na de eerste behandeling helemaal weg en dat is zo gebleven! Mijn houding is nog nooit zo stevig en recht geweest als nu, een heerlijk gevoel. Mijn lichaam is weer in evenwicht. Professioneel en zeer de moeite waard!

Linda Weekers Avatar
Linda Weekers
04/11/2020

Ik bleek een behoorlijk beenlengte verschil te hebben. Dat was na de behandeling in 1x weg en dat is zo gebleven! Vóór de behandeling had ik regelmatig rugklachten, steeds op andere plekken in de wervelkolom. Nu de Atlas recht staat, en beide benen gelijk zijn, zijn mijn rugklachten sterk verminderd. De behandeling zelf vond ik best pijnlijk, maar erg professioneel en zeer de moeite waard!

Mariela Avatar
Mariela
05/06/2020

Nadat mijn vrouw een zeer positief was over de behandeling die ze heeft ondergaan, heb ik mij ook preventief laten behandelen.

Ik had in principe geen klachten, maar kwam er in de praktijk achter dat ik een beenlengteverschil had van een kleine centimeter. Na de behandeling was mijn beenlengteverschil direct weg! Dit merk ik nu wanneer ik langere tijd op 1 plek blijf staan. Ik heb niet meer de neiging om mijn benen te verzetten om mijn gewicht de ene keer op het ene been te laten rusten en vervolgens weer op mijn andere been. Ik ben zeer tevreden met de deskundigheid en raad de behandeling zeker aan!

Marvin Avatar
Marvin
19/03/2019

Zes maanden geleden heb ik mijn atlas laten corrigeren. Op voorhand was ik wat sceptisch. Ik had al 17 jaar erg veel last mijn linker schouder en linkerkant van mijn nek. Veel fysiotherapie gehad wat nooit lang werkte.
Bij mijn bezoek bleek ik een beenlengteverschil te hebben van 3 á 4 cm! Dit is nooit eerder door een andere arts gezien. Na de behandeling van de atlas was mijn nekpijn direct weg. Mijn beenlengte was direct gelijk en nu een half jaar later merk ik nog steeds dat het werkt. Mijn lichaam is nog steeds aan het herstellen van het zo lang scheef staan, maar het verbetert nog steeds. Vooraf was ook aangegeven dat dit 6 tot 12 maanden kon duren.
Ik ben uiterst deskundig onderzocht en behandeld. Dhr. van den Berg neemt veel tijd voor je, dat is heel prettig. Ik zou de atlascorrectie zeker aanraden!

manon Avatar
manon
19/03/2019

Bekijk meer reviews van cliënten over de Atlas Zone Therapie.