Het woord ‘chronisch’ zegt het het al: het is er min of meer de gehele tijd, of je nu veel rust en goed slaapt, de vermoeidheid blijft. Of je werk verricht, of alléén maar op de bank ligt en niets doet, de vermoeidheid blijft.

Het wordt werkelijk frustrerend als je chronische vermoeidheid hebt, omdat je echt niet meer weet wat je moet doen om er vanaf te komen. Het antwoord is beslist niet eenduidig, eenvoudigweg omdat er veel zaken kunnen meespelen, zonder dat er één de eigenlijke oorzaak is.

Het advies is om  zo min mogelijk schadelijke/toxische stoffen in te nemen/ademen/snuiven etc., en zo gezond mogelijk te eten. Consulteer een voedingsdeskundige. Als je dit al gedaan hebt, blijf zoeken. Er komt een moment dat er licht gloort aan het eind van de tunnel. Achteraf zeg je misschien dat de chronische vermoeidheid het beste was dat je is overkomen, omdat je daardoor ‘wakker’ bent geworden voor andere mogelijkheden en perspectieven in je leven.

De Atlas Zone behandeling hoeft niet ‘het’ antwoord te zijn op chronische vermoeidheid. Het kan je wel helpen dichter bij jezelf te blijven en zo meer bewust uit te vinden welk pad jij moet bewandelen.